058-2963300
Sipke Hulshoff: “Kunnen goede zaken doen tegen Almere”

Sipke Hulshoff: “Kunnen goede zaken doen tegen Almere”

16 februari 2017, 17:08

Het voetbalweekend staat weer voor de deur en ook voor SC Cambuur staat er een competitieduel op het programma. De mannen van Hulshoff en Slot reizen morgen af naar Almere voor het treffen met Almere City FC.

De ziekenboeg in Leeuwarden raakt leger en leger en dus kon trainer Hulshoff met een behoorlijke selectie toewerken naar het duel van morgen. Hulshoff: “Het gaat zeker de goede kant op. Naast de geschorste Jamiro Monteiro moeten we morgen alleen Farshad Noor (knie), Danny Bakker (hamstring) en Tyrone Conraad (kuit) nog missen. Sander van de Streek heeft deze week volop met de groep meegedaan en kan zijn eerste minuten weer gaan maken.”

Vandaag over precies twee weken staat voor SC Cambuur een historisch duel op het programma. In de halve finale van de KNVB-Beker is dan AZ de tegenstander. “Of we daar al mee bezig zijn? Zoals ook nu krijg je er veel vragen over, dus het leeft zeker bij iedereen. Maar moet zeggen dat de afgelopen twee wedstrijden tegen De Graafschap en Fortuna Sittard teleurstellend waren voor ons, en dat we dat dus vooral willen rechtzetten. Dat leeft nog veel meer.”

Het is niet de eerste ontmoeting dit seizoen met het Almere City van trainer Jack de Gier. In de voorbereiding werd er tegen elkaar geoefend en het duel in Leeuwarden leverde een overwinning voor de thuisploeg op. “Ze hebben een paar spelers met echt heel veel kwaliteit. Jongens als Overtoom en Ahannach kunnen een wedstrijd zomaar beslissen. In de voorbereiding hadden we het ook echt heel moeilijk tegen ze. Wat dat betreft zou je kunnen zeggen dat we ongeveer gelijkwaardig aan elkaar zijn.”

Hoe moeilijk misschien ook, de drie punten meenemen naar Leeuwarden is zonder meer het streven.  “Als we onze doelstelling van dit seizoen willen behalen zullen we weer moeten gaan winnen. Bovendien staat Almere net iets boven ons op de ranglijst, dus we kunnen echt goede zaken doen tegen Almere.”

Morgenavond om 20.00 uur is de aftrap van het Jupiler League duel tussen Almere City en SC Cambuur. Vanuit het uitvak zullen 150 supporters onze mannen in het geel-blauw steunen.

Foto: www.dijksfotografie.com