058-2963300
Sipke Hulshoff: “Laten zien dat wij de baas zijn in Leeuwarden”

Sipke Hulshoff: “Laten zien dat wij de baas zijn in Leeuwarden”

14 december 2017, 16:59

Het einde van het kalenderjaar is in zicht en daarmee ook de winterstop voor alle Nederlandse voetbalteams. Nog drie keer komt SC Cambuur dit jaar in actie en de eerste van dit drieluik is morgenavond in een thuiswedstrijd tegen FC Dordrecht.

Afgelopen maandag werd het duel tussen Jong AZ en SC Cambuur afgelast en dat was volgens trainer Sipke Hulshoff de enige juiste beslissing. “We hadden natuurlijk liever wel gespeeld, zeker na de winst op Telstar. Dan wil je die lijn zo snel mogelijk doortrekken. Maar we moeten wel reëel zijn en de winterse omstandigheden lieten het gewoonweg niet toe.”

Door de afgelasting van duel tegen Jong AZ heeft de selectie wel iets meer rust gehad en dat is te zien aan de haast compleet lege ziekenboeg. Hulshoff: “Eigenlijk is iedereen die kort geblesseerd was weer fit en klaar om minuten te maken. Ook Alvin (Daniels red.) en Martijn (Van der Laan red.) zijn weer inzetbaar, dus dat is mooi.”

Op bezoek morgenavond in het Cambuur Stadion komt FC Dordrecht en dat is de huidige nummer veertien van de ranglijst. “Daarmee staan ze hoger dan wij staan en dat mag met de status van onze club eigenlijk niet. Al is het een leuke ploeg om naar te kijken, een beetje alles of niks. Ze spelen veel doelpuntrijke wedstrijden die nooit saai zijn.”

Eerder noemde Hulshoff de resterende wedstrijden dit kalenderjaar allemaal ‘finales’ voor SC Cambuur en dat geldt ook voor morgenavond. “Het is duidelijk dat er voor ons veel op het spel staat, het resultaat is morgen het allerbelangrijkst. Maar ook aan de bal moet het beter. Zeker in eigen huis moeten we veel dominanter zijn. Dit seizoen is het tot nu toe te vaak fifty-fifty geweest, wij moeten laten zien dat wij de baas zijn in Leeuwarden.”

De aftrap van het duel tussen SC Cambuur en FC Dordrecht is morgenavond om 20.00 uur. Kaarten zijn nog volop verkrijgbaar in de Fanshop of hier in de Online Kaartverkoop.

Foto: www.dijksfotografie.nl