058-2963300
Sipke Hulshoff: “Lijn van afgelopen vrijdag doortrekken”

Sipke Hulshoff: “Lijn van afgelopen vrijdag doortrekken”

14 januari 2018, 16:01

SC Cambuur beleefde afgelopen vrijdagavond een heerlijke start van 2018. Na een fenomenale sfeeractie van het KVC Sfeerteam wonnen de man van Sipke Hulshoff dikverdiend met 3-2 van De Graafschap. Hier zal morgenavond een vervolg aan moeten worden gegeven, wanneer het uitduel tegen Jong AZ op het programma staat.

Hoe goed en belangrijk de overwinning op De Graafschap ook was, hij krijgt pas echt waarde als er ook morgen wordt gewonnen, weet ook trainer Sipke Hulshoff. “Daar zijn we ons zeker van bewust. We willen en moeten de lijn van afgelopen vrijdag nu doortrekken. Als we met dezelfde beleving en intensiteit spelen en hard blijven werken, dan gaan die punten ook zeker komen.”

Helemaal ongeschonden is SC Cambuur niet uit de strijd gekomen en de oefenmeester kan dan ook geen beroep doen op zijn twee vaste buitenspelers. “Issa Kallon en Furdjel Narsingh kunnen er morgen inderdaad niet bij zijn. We hebben goede hoop dat ze volgend weekend wel weer inzetbaar zijn en dus niet langdurig zijn uitgeschakeld. Bovendien hebben we op de vleugels een aantal prima vervangers, dus we gaan ook geen risico nemen.”

Tegenstander Jong AZ is terug te vinden op de negentiende stek, maar dat wil zeker niet zeggen dat het een makkelijke avond gaat worden. “Het is altijd lastig om in te schatten met wat voor team ze aan de aftrap gaan verschijnen. Er kunnen morgen zomaar wat jongens van het eerste mee gaan doen. Dat is heel vervelend, dat hebben we vaker aangegeven. Het zou al veel eerlijker zijn als ze met een vaste selectie moeten werken, daarmee voorkom je situaties zoals afgelopen vrijdag. Het is niet voor niks dat alle beloftenteams afgelopen speelronde hebben verloren.”

Toch wil Hulshoff niks van weten van excuses en kijkt hij vooral naar zijn eigen team. “Het is verspilde energie om ons daar druk om te maken. We moeten naar onszelf kijken en uitgaan van onze eigen kracht. Voor ons is het zaak om snel mogelijk aan te sluiten bij de middenmoot en daar kunnen we morgen weer een belangrijke stap in zetten.”

De aftrap van het duel tussen Jong AZ en SC Cambuur is morgenavond om 20.00 uur. Het duel is zoals altijd live te volgen via de radioverslagen van Omroep Leo en Omrop Fryslan en natuurlijk ook via ons eigen Twitter-account.

Foto: www.dijksfotografie.nl