058-2963300
Sipke Hulshoff: “De mooie club Cambuur nog meer op de kaart zetten”

Sipke Hulshoff: “De mooie club Cambuur nog meer op de kaart zetten”

1 maart 2017, 15:50

Morgen breekt de dag waar voetbalminnend Leeuwarden en omstreken wekenlang naar uit heeft gekeken eindelijk aan. SC Cambuur neemt het dan vanaf 20.45 uur op tegen AZ in de Halve Finale van de KNVB-Beker. Op het drukbezochte persmoment liet hoofdtrainer Sipke Hulshoff alvast zijn licht schijnen op het op voorhand al historische duel.

Het was niet alleen druk qua pers vanochtend bij de training, ook waren er enkele honderden supporters aanwezig om de ploeg een laatste hart onder de riem te steken. Hoofdtrainer Sipke Hulshoff: “Het moge duidelijk zijn dat dit geen wedstrijd is zoals alle anderen. Waar je ook komt, of het nou de bakker, supermarkt of bezinepomp is, iedereen heeft het over deze wedstrijd. Mooi dat het morgen eindelijk zover is.”

Het duel is tussen AZ en SC Cambuur is het duel tussen de nummer vijf van de Eredivisie en de nummer zes van de Jupiler League. Op voorhand een favoriet aanwijzen is dan ook niet lastig. “Dat is duidelijk, maar wij geloven wel degelijk dat we daar kunnen stunten. We zijn echt niet kansloos. Dat hebben we tegen Ajax en FC Utrecht wel bewezen. Maar iedereen zal het erover eens zijn dat de druk bij AZ ligt.”

Over het strijdplan en de opstelling liet de oefenmeester niet veel los, wel is het duidelijk waar de kansen voor SC Cambuur liggen. “De enige kans die we hebben is als we als team, als collectief, opereren. En dan moeten we er gewoon heel veel energie en strijd in stoppen. Individueel mogen zij dan misschien iets meer kwaliteit hebben, als team kunnen we zeker van ze winnen.”

Hoe bijzonder de wedstrijd van morgenavond is behoeft voor de Cambuur-supporter geen uitleg. Het is voor het eerst in de ruim 52-jarige clubhistorie dat de Halve Finale is bereikt. “Het is een absoluut unieke kans voor ons. Veel van mijn collega-trainers hebben het over ‘geschiedenis schrijven’. Wij willen vooral de mooie club Cambuur nog meer op de kaart zetten. Dat gaan we doen met passie, lef en plezier. Dat is waar Cambuur altijd voor staat.”

SC Cambuur wordt morgenavond gesteund door een voor het AFAS Stadion recordaantal supporters van 1100. De aftrap is om 20.45 uur.

Foto: www.dijksfotografie.com