058-2963300
Sipke Hulshoff: “Nog één keer knallen en het jaar goed afsluiten”

Sipke Hulshoff: “Nog één keer knallen en het jaar goed afsluiten”

16 december 2016, 14:11

Na de historische overwinning op Ajax in de achtste finales van de KNVB-Beker staat er dit kalenderjaar nog één afspraak op de agenda. Aanstaande zondag reizen de mannen van Hulshoff en Slot af naar Waalwijk voor het duel tegen RKC.

Het is natuurlijk overbodig om de sfeer in het Cambuur Stadion een dag na de fantastische zege op Ajax te beschrijven. Al doet trainer Sipke Hulshoff een goede poging: “Dit is misschien wel een ‘once in a lifetime’ overwinning, we hebben onszelf gisteravond echt op de voetbalkaart gezet, prachtig. Alle supporters bleven nog lang zitten na afloop en iedereen heeft genoten, dat is wat we uiteindelijk willen. En daar was iedereen na het jaar dat achter ons ligt ook wel aan toe.”

In de volgende ronde van de KNVB-Beker treft SC Cambuur met FC Utrecht wederom een geduchte tegenstander. “Het liefst hadden we thuis voor onze eigen supporters gespeeld, dat spreekt voor zich. Maar Utrecht-uit is ook een mooie pot en een prachtige uitdaging voor ons. Het zal zeker niet makkelijk worden, maar we hebben gister laten zien dat we nooit kansloos zijn.”

Een tegenvaller in het duel tegen Ajax was het uitvallen van Robbert Schilder. Zijn inzetbaarheid voor zondag is hoogst onzeker. Hulshoff: “Het is nog even afwachten, maar de kans dat hij gaat spelen is heel klein. De rest van de ploeg heeft ook heel veel gegeven, maar we moeten ons nog één keer opladen voor de winterstop en dat mag geen probleem zijn.”

Het verschil tussen RKC en SC Cambuur is slechts één punt (in het voordeel van SC Cambuur) en dus lijken de teams op voorhand aan elkaar gewaagd. “We zitten nu in de euforie, maar als we zondag verliezen gaan we alsnog met een slecht gevoel de winterstop in. Dat mag niet gebeuren. We moeten nog één keer knallen en het jaar goed afsluiten.”

De aftrap van RKC Waalwijk – SC Cambuur is zondagmiddag om 14.30 uur. Vanuit het uitvak zullen ruim 70 supporters de ploeg steunen.

Foto: www.dijksfotografie.com