058-2963300

Sipke Hulshoff: “Spelen met het hart en vol gas geven”

11 februari 2016, 14:57

Het was even wennen vanmiddag bij het wekelijkse persmoment van SC Cambuur. Niet alleen was de belangstelling van de pers groter dan normaal, ook was het niet Henk de Jong, maar Sipke Hulshoff die de media te woord stond. Het verhaal is inmiddels bekend; Henk de Jong besloot zijn taken als hoofdtrainer neer te leggen en Sipke Hulshoff, Arne Slot en Jan Bruin nemen voorlopig de honneurs waar.

Dat het een hectische week was in Leeuwarden mag je gerust een understatement noemen. Hulshoff: “Ja, dat kun je wel zeggen. Ook voor ons kwam het als een verrassing dat Henk (De Jong red.) er mee besloot te stoppen. Dat sloeg in als een bom. De directie heeft ons nu gevraagd of wij in ieder geval tot en met het weekend zijn taken over willen nemen en daar lopen we zeker niet voor weg. Hoe jammer ik het vertrek van Henk ook vind, we moeten wel door.”

Over de opstelling voor het thuisduel van morgenavond tegen FC Utrecht wil de interim-hoofdtrainer niet veel kwijt, maar één naam gaf hij al wel prijs. “De jongens weten de opstelling nog niet, dus het zou raar zijn als ik dat nu wel aan jullie zou vertellen. Wat ik wel wil zeggen is dat Martijn Barto morgen gaat starten. Hij is iemand die speelt met het hart en beseft in welke situatie we als club zitten. Dat soort jongens en die mentaliteit hebben we nu nodig.”

Wat de fitheid van de selectie betreft is er buiten de langdurige blessuregevallen weinig reden tot klagen. “Darryl (Lachman red.) is weer fit en zou morgen in principe weer kunnen spelen. Dat geldt nog niet voor Erik (Bakker red.) en Calvin (Mac-Intosch red.). Die laatste heeft afgelopen maandag een half uur meegedaan met de beloften en traint weer volledig mee, dus dat gaat wel weer de goede kant op.”

Ondanks het vertrek van Henk de Jong is er geen twijfel over wat het team morgen te doen staat, zo weet ook Hulshoff. “Natuurlijk doet dit iets met ons en zeker ook met de jongens. Een aantal van de spelers hebben jaren met hem samengewerkt en als dat plotseling stopt komt dat wel even aan. Maar we moeten door en er moet wat gebeuren. Morgen gaan we met strijd en passie vol gas geven en ook voor Henk de drie punten pakken.”

De aftrap van SC Cambuur – FC Utrecht is morgenavond om 20.00 uur. De Noord- en Zuid-tribune zijn al uitverkocht, voor de overige tribunes zijn nog enkele kaarten verkrijgbaar. Deze koop je hier in de Online Kaartverkoop of morgen vanaf anderhalf uur voor de wedstrijd op het kassaplein.

Foto: www.dijksfotografie.com