058-2963300
Sipke Hulshoff: “Onze stand verplicht om de laatste acht te halen”

Sipke Hulshoff: “Onze stand verplicht om de laatste acht te halen”

18 december 2017, 15:00

In de laatste week van het voetbaljaar 2017 staan er voor SC Cambuur nog twee afspraken op de agenda, te beginnen dinsdagavond met het belangrijke achtste finaleduel tegen G.V.V.V. in het KNVB-Bekertoernooi. Na afloop van de laatste training voor dit duel maandagochtend liet trainer Sipke Hulshoff zijn licht schijnen op het treffen met de tweededivisionist uit het Utrechtse Veenendaal.

Zoals gebruikelijk besprak de oefenmeester allereerst de stand van zaken rond de selectie. Sipke Hulshoff: “Naast de lang geblesseerden (Rossi en Mannes red.) is ook Xander Houtkoop er morgenavond niet bij. Xander heef tijdens het duel met FC Dordrecht afgelopen vrijdag een tik op zijn enkel gehad, nog voor hij dat geweldige doelpunt maakte. Voor de rest is iedereen inzetbaar.”

De basisopstelling zal ten opzichte van afgelopen vrijdag een aantal wijzigen kennen. Zo neemt Bryan Smeets de plaats van Xander Houtkoop over en is er een basisplaats voor Nigel Robertha ingeruimd. “Nigel verdient de kans om voor ons thuispubliek te laten zien wat hij in huis heeft.”

De tegenstander van morgenavond, G.V.V.V., is een ploeg welke zeker niet mag worden onderschat. “We hebben ze drie keer bekeken en de beelden meerdere malen laten zien tijdens de besprekingen. De kracht van G.V.V.V. ligt in het fysieke spel en ze hebben met Jeremy de Graaf een ex-Cambuurspeler in de gelederen die makkelijk het net weet te vinden.”

Hoewel van onderschatting geen sprake mag zijn is de doelstelling helder en realistisch. “We zijn aan onze stand verplicht om te overwinteren in de KNVB-Beker en ons te plaatsen voor de kwartfinale. Met het vorige bekeravontuur in het achterhoofd weten we wat het teweeg brengt als we de laatste acht bereiken en hiermee kunnen we ons als club zijnde op de kaart zetten. Kortom, een hele, hele belangrijke wedstrijd morgen.”

De aftrap van SC Cambuur – GVVV is morgenavond om 19.45 uur in het Cambuur Stadion. Kaarten zijn voor alle tribunes nog verkrijgbaar in de Fanshop en ook hier in de Online Kaartverkoop.

Foto: www.dijksfotografie.nl