058-2963300
Sipke Hulshoff: “De supporters er direct achter krijgen”

Sipke Hulshoff: “De supporters er direct achter krijgen”

30 november 2017, 17:08

Het was wat je noemt een roerige week bij SC Cambuur. Na de 2-1 nederlaag bij FC Eindhoven op maandagavond werd dinsdag bekend dat de wegen van de club en trainer Marinus Dijkhuizen per direct gaan scheiden. Een dag later was de presentatie van Foeke Booy als technisch manager en vandaag was de pers opnieuw over de vloer om voor te beschouwen op het duel van morgen tegen Telstar.

Sipke Hulshoff schoof rond de klok van twaalf aan bij het aanwezige journaille. Hij neemt samen met Jan Bruin voorlopig de honneurs waar. Hulshoff: “Het was geen leuke week. We zijn met z’n allen verantwoordelijk voor waar we nu staan en dat Marinus weg moet is natuurlijk een persoonlijk drama. Marinus is een goede collega en een goed mens, dus dat doet pijn. Het is heel erg jammer dat het zo is gelopen.”

Het congé van de trainer maakte niet alleen bij zijn collega’s in de staf indruk, ook bij de spelersgroep  was dit het geval. “Ja, dat lijkt me logisch. Ook de spelersgroep is aangeslagen. Je voelt je allemaal verantwoordelijk. Toch moeten we door en werkt het in de voetballerij ook altijd zo dat er snel weer een nieuwe wedstrijd op het programma staat. Voor ons is dat morgen Telstar-thuis en die wedstrijd is nu het allerbelangrijkst.”

Voor wat de selectie betreft voor de wedstrijd van morgen kan Hulshoff een beroep op een nagenoeg volledig fitte selectie. “Karim (Rossi red.) en Jurjan (Mannes red.) zullen we zoals bekend voorlopig moeten missen, maar voor de rest kan iedereen minuten maken. Ook Bryan (Smeets red.) komt terug van een schorsing, dus dat is wel lekker. Bryan was sowieso goed in vorm voor zijn schorsing.”

Met Telstar komt misschien wel de grootste verrassing van dit seizoen op bezoek in Leeuwarden. De ploeg van Mike Snoei staat momenteel op een hele knappe vierde plaats. “Ze hebben een geweldige voorhoede, hebben ook al 31 doelpunten gemaakt. Aan de andere kant hebben ze er ook al 33 moeten incasseren en daarmee heb je meteen hun kracht en zwakte te pakken denk ik. Ons voordeel is dat we morgen thuis spelen voor onze eigen supporters, dat moet het verschil maken. Het is aan ons om zo te beginnen en te voetballen dat we de supporters er direct achter krijgen. “

De aftrap van het duel tussen SC Cambuur en Telstar is morgenavond om 20.00 uur. Kaarten zijn de hele dag verkrijgbaar in de Fanshop en hier in de Online Kaartverkoop.

Foto: www.dijksfotografie.nl