058-2963300
Sipke Hulshoff: “Thuis altijd vol voor de overwinning”

Sipke Hulshoff: “Thuis altijd vol voor de overwinning”

1 december 2016, 16:21

Het goede gevoel is weer helemaal terug bij iedereen binnen en rond SC Cambuur. Afgelopen maandag werd op indrukwekkende wijze alweer de vierde overwinning op rij geboekt. Morgenavond tegen Jong Ajax kan daar in eigen huis een passend vervolg aan worden gegeven, maar dat wordt niet makkelijk, weet ook trainer Sipke Hulshoff.

Op het wekelijkse persmoment ging het zoals gebruikelijk eerst over de elf namen die morgen namens SC Cambuur aan de aftrap zullen verschijnen. Hulshoff: “We beginnen morgen met dezelfde elf mannen met uitzondering van Jordy van Deelen. Hij heeft last van zijn enkel. Voor de rest gaan we niks veranderen, al spelen we natuurlijk thuis en dan willen we samen met de supporters altijd met zoveel mogelijk druk naar voren spelen.”

Gelukkig is er niet alleen slecht nieuws uit de ziekenboeg, want een tweetal spelers zit morgen weer bij de selectie. “Dat klopt, Matthew (Steenvoorden red.) en Ricardo (Kip red.) hebben weer meegedaan met de groep en zitten morgen bij de wedstrijdselectie. Voor Chiró (N’Toko red.), Raymond (Gyasi red.), Danny (Bakker red.) en Michiel (Hemmen red.) komt morgen nog wel te vroeg.”

Tegenstander Jong Ajax staat momenteel derde en  is met 42 doelpunten de meeste productieve ploeg van de Jupiler League, een geduchte tegenstander kortom. “Jong Ajax is gewoon een hele goede tegenstander. Aan de bal zijn ze misschien wel de beste ploeg van de hele Jupiler League. Maar ongeacht met welke ploeg ze naar Leeuwarden komen, wij spelen thuis en daar moeten we altijd vol voor de overwinning gaan.”

Dankzij de sterke reeks in de afgelopen wedstrijden mengt SC Cambuur zich weer volop in de strijd om de tweede periode. Hulshoff daarover: “Natuurlijk zou een periodetitel mooi meegenomen zijn, maar moet eerlijk zeggen dat wij daar niet mee bezig zijn. Wij kijken vooral naar de algehele stand. Als SC Cambuur willen en moeten wij bij de eerste vijf spelen en dan heb je sowieso Play-Offs.”

De aftrap van het duel tussen SC Cambuur en Jong Ajax is morgenavond om precies 20.00 uur. Supporters die nog een kaartje willen kopen kunnen dit doen in de VRIJE VERKOOP (een seizoen- of clubkaart is dus niet nodig) via de Online Kaartverkoop of in onze Fanshop.

Graag tot morgen!

Foto: www.dijksfotografie.com