058-2963300
Sipke Hulshoff: “Wedstrijden eerder en overtuigender beslissen”

Sipke Hulshoff: “Wedstrijden eerder en overtuigender beslissen”

24 november 2016, 15:25

Na de prima uitoverwinning op FC Emmen gaat SC Cambuur morgenavond op jacht naar de derde zege op rij. Dit zal moeten gebeuren in het eigen Cambuur Stadion, waar de ploeg van Hulshoff en Slot nog altijd ongeslagen is. Op bezoek in Leeuwarden komt NAC Breda, dat getraind wordt door oud Cambuur-spits Marinus Dijkhuizen.

He trainersduo Hulshoff/Slot zal noodgedwongen moeten sleutelen aan de basiself, want Xander Houtkoop viel afgelopen week af met een blessure. Hulshoff: “Xander heeft een hamstringblessure opgelopen en kan er morgen inderdaad niet bij zijn. Ook Michiel (Hemmen red.) en Matthew (Steenvoorden red.) kunnen niet in actie komen. De verwachting is dat beide mannen begin volgende week weer aan kunnen sluiten bij de groep. Het verhaal van Raymond (Gyasi red.) is bekend, die zal voor de winterstop niet meer in actie komen.”

Ondanks deze blessures was het nog steeds puzzelen voor de heren trainers. “We hebben nu twintig fitte jongens in de groep die allemaal nagenoeg gelijkwaardig zijn. Het zijn kortom geen makkelijke keuzes die we moeten maken. Maar zoals altijd maken we keuzes op basis van hoe we zelf in onze kracht komen en de tegenstander in zijn zwakte. Dat hebben we nu ook weer gedaan.”

Tegenstander NAC Breda wordt gezien als één van de favorieten voor de titel en dat is niet onlogisch, vindt ook Hulshoff. “NAC heeft gewoon heel veel kwaliteit in de ploeg zitten. Spelers als Dessers, Korte en Stans kunnen uit het niks een wedstrijd beslissen. En dan hebben ze ook nog de beschikking over een aantal zeer getalenteerde jongens van Manchester City. Wat dat betreft zijn we gewaarschuwd.”

SC Cambuur won de afgelopen twee wedstrijden van respectievelijk FC Volendam en FC Emmen. Twee lastige tegenstanders en dat geeft de Leeuwarder burger moed. “Daar waren we ook wel even aan toe met z’n allen. We hebben twee keer de winst binnengehaald in de eindfase en dat zegt dat we topfit zijn, maar ook dat het twee keer moeizaam was. De volgende stap is nu om wedstrijden eerder en overtuigender te beslissen.”

De aftrap van het duel tussen SC Cambuur en NAC Breda is morgenavond om 20.00 uur. Op dit moment zijn voor alle tribunes nog kaarten verkrijgbaar. Je koopt ze hier in de Online Kaartverkoop of morgen de hele dag in de Fanshop.

Foto: www.dijksfotografie.com