058-2963300
Sipke Hulshoff: “Wij verstoppen ons nooit, dus ook morgen niet”

Sipke Hulshoff: “Wij verstoppen ons nooit, dus ook morgen niet”

21 januari 2018, 13:55

Onder een stralende winterzon werkte SC Cambuur vanochtend de laatste training af in de voorbereiding op het duel van morgen tegen Jong Ajax.  Na afloop stond trainer Sipke Hulshoff de aanwezige pers te woord om vooruit te blikken op het treffen met de jonge Ajacieden.

“Een mooie uitdaging”, zo omschrijft Hulshoff de ontmoeting met Jong Ajax. “Puur voetballend gezien is Jong Ajax  misschien wel het beste team van de Jupiler League. Zeker als ze veel jongens van het eerste mee laten doen, dan hebben ze ook nog eens extra individuele klasse.”

Hulshoff zit morgenavond nog steeds als interim-hoofdtrainer op de bank en de verwachting is dat dit ook de komende wedstrijd nog het geval gaat zijn. “Afgelopen week heb ik een gesprek gehad met de directie en daarin hebben we de situatie besproken. Het is zeer waarschijnlijk dat ik de komende drie wedstrijden nog eindverantwoordelijk ben en er daarna een nieuwe hoofdtrainer wordt gepresteerd.”

Ontmoetingen met Jong Ajax zijn in de afgelopen seizoenen zelden succesvol geweest voor SC Cambuur, maar de oefenmeester ziet desalniettemin kansen. “Wij zijn zeker niet bang en verkeren zelf ook in goede vorm. De eerste twee wedstrijden van dit jaar hebben we gewonnen en met uitzondering van Helmond-uit hebben we daarvoor ook een aardige reeks neergezet. Het doel is om morgen in Amsterdam de drie punten mee te nemen.”

Om dit te behalen wordt niet afgeweken van het strijdplan van de afgelopen weken. “Wij verstoppen ons nooit, dus ook morgen niet. We doen het op de Cambuur-manier, oftewel vol druk zetten, uitgaan van onze eigen kracht en met aanvallende intenties. Het heeft ook geen zin om veel met Ajax bezig te zijn, want je weet toch niet wie er gaan spelen.”

De aftrap van het duel tussen Jong en SC Cambuur is morgenavond om 20.00 uur. Ben je er niet bij, dan kun je de wedstrijd live volgen via FOX Sports en/of ons officiële Twitter-account.

Foto: www.dijksfotografie.nl