058-2963300
Sipke Hulshoff: “Voetballen als kerels en vol voor de winst”

Sipke Hulshoff: “Voetballen als kerels en vol voor de winst”

10 december 2017, 12:44

De winterstop mag dan in zicht zijn, voor SC Cambuur staan er eerst nog twee drukke weken met vier hele belangrijke wedstrijden op het programma. De eerste van deze vier is morgenavond in het AFAS Stadion tegen Jong AZ.

Waar koning winter zich voor de eerste keer echt liet gelden met winterse buien in grote delen van het land kon de selectie van SC Cambuur vanochtend zonder problemen trainen. Trainer Sipke Hulshoff: “We hebben hier nog nergens last van gehad. Wel zijn we iets eerder begonnen met trainen omdat ze voor vanmiddag wel enige sneeuwval verwachten. Al met al hebben we een prima trainingsweek achter de rug.”

Voor SC Cambuur staan er inclusief de bekerwedstrijd tegen G.V.V.V. nog vier duels op de agenda voor de winterstop en daarin ziet de oefenmeester vooral een mooie uitdaging. “We bekijken het per wedstrijd, het zijn eigenlijk alle vier finales voor ons. Deze reeks is bepalend voor met welk gevoel we de winterstop in gaan, maar het allerbelangrijkst is dat we zo snel mogelijk weer aansluiting vinden met de Play-Off plekken.”

Dit zal wel moeten gebeuren zonder Martijn van der Laan en Alvin Daniels. Beide mannen zijn voor morgen afgehaakt met een blessure. “Martijn heeft last van zijn lies en Alvin is al een tijdje niet topfit met hamstringklachten. Daarnaast zijn zoals bekend Jurjan (Mannes red.) en Karim (Rossi red.) voor langere tijd uitgeschakeld. Voor de rest kan iedereen spelen.”

Op een koude maandagavond tegen een beloften team is nou niet direct een affiche waar je als supporter warm voor loopt, maar dat mag voor de spelers geen excuus zijn, vindt Hulshoff. “Natuurlijk spelen we allemaal liever op vrijdagavond in een vol stadion, maar we zullen het er mee moeten doen. Ook hier zijn gewoon drie punten te verdienen en die kunnen we momenteel heel goed gebruiken. We moeten morgenavond voetballen als kerels en vol voor de overwinning gaan.”

De aftrap van het duel tussen Jong AZ en SC Cambuur is morgenavond om 20.00 uur. Zoals altijd is het duel live te volgen via ons Twitter-account.

Foto: www.dijksfotografie.nl