058-2963300
Sipke Hulshoff: “We hebben iets goed te maken tegen Helmond”

Sipke Hulshoff: “We hebben iets goed te maken tegen Helmond”

2 februari 2017, 18:07

Na een onvergetelijke week met drie overwinningen en een plek in de halve finale van de beker is de rust weer enigszins teruggekeerd in Leeuwarden. En dat is nodig ook, want morgenavond staat het duel tegen directe concurrent Helmond Sport op het programma.

Een dag voor het sluiten van de transfermarkt toonde de club zich nog maar eens slagvaardig op de transfermarkt. Jurjan Mannes maakt per direct de overstap naar SC Cambuur. Trainer Sipke Hulshoff over de nieuwe aanwinst: “Jurjan maakt tot dusver een prima indruk. We vonden dat we naast Erik (Bakker red.) nog een controlerende middenvelder in de selectie moesten hebben en dat kan hij uitstekend. Hij zit morgen ook meteen bij de selectie.”

Een welkome aanvulling, want aan blessures en zieken geen gebrek in de selectie van Hulshoff en Slot. “We hebben helaas drie zieken. Xander (Houtkoop red.), Noureddine (Boutzamar red.) en Delvechio (Blackson red.) zijn niet fit en zitten dan ook niet bij de selectie. Daarnaast zijn Matthew (Steenvoorden red.) en Sander (Van de Streek red.) weer op de weg terug. Met die laatste zijn we heel voorzichtig. Een hamstringblessure is altijd lastig, vaak wil je te snel. En er komen nog belangrijke wedstrijden aan dit seizoen.”

Morgenavond komt Helmond Sport op bezoek en terugdenkend aan de heenwedstrijd komen weinig goede herinneringen boven. “We verloren daar toen inderdaad met 1-0. Wat dat betreft hebben we zeker iets goed te maken tegen Helmond Sport. Die wedstrijd zijn wel allemaal nog niet vergeten. Wat ik van Helmond vind? Het is een fysiek sterke ploeg dat echt als een collectief opereert. Dat is een compliment voor Roy Hendriksen. Ze staan niet voor niks waar ze nu staan.”

Desalniettemin heeft de hoofdtrainer een goed gevoel voor het duel van morgenavond. “Als ik naar onszelf kijk zie ik dat we veel vertrouwen hebben. Zeker na vorige week, dat was natuurlijk geweldig voor iedereen. Wij willen zoals altijd de bal hebben en direct druk zetten als dat niet het geval is. Tegen Dordrecht deden we dat al een helft heel goed, nu moet dat twee keer 45 minuten.”

De aftrap van SC Cambuur – Helmond Sport is morgenavond om 20.00 uur. Kaarten zijn de hele dag verkrijgbaar in de Fanshop en uiteraard ook hier in de Online Kaartverkoop.

Foto: www.dijksfotografie.com