058-2963300
Sipke Hulshoff: “We moeten het morgen laten zien”

Sipke Hulshoff: “We moeten het morgen laten zien”

11 januari 2018, 16:51

De tweede seizoenshelft staat op het punt van beginnen en voor SC Cambuur staat er meteen een fraai affiche op het programma. De Superboeren van De Graafschap, onder leiding van Henk de Jong en Sandor van der Heide, komen morgen namelijk naar Leeuwarden. Met Sipke Hulshoff blikken we alvast vooruit.

De zoektocht naar een nieuwe hoofdtrainer gaat onverminderd door, maar morgenavond zal Sipke Hulshoff nog ‘gewoon’ als eindverantwoordelijke op de bank zitten. Hulshoff: “Ja, ik zit er nog steeds. Heb bij de directie aangegeven dat ik graag zou zien dat er nieuwe hoofdtrainer komt. Maar zo lang er nog geen geschikte kandidaat is gevonden sta ik er.”

De afgelopen week verbleven de selectie en staf in het Spaanse Benidorm voor een trainingskamp van een kleine week. Dat was “zowel nuttig als aangenaam”, aldus de oefenmeester. “We hebben een prima week gehad waarin we veel arbeid hebben verricht en er veel energie in de ploeg zat. Daarnaast hebben we ook veel gesproken en ook met iedereen individueel gezeten. Daar kwam voornamelijk uit dat de standaard omhoog moet op alle gebieden. We moeten meer van onszelf en elkaar gaan eisen. Dat begint morgen. Een goede voorbereiding hebben is leuk, maar we moeten het morgen in de wedstrijd laten zien.”

Hulshoff kan morgenavond geen beroep doen op Marvin Peersman. De linkervleugelverdediger is voor één duel geschorst na zijn twee gele prenten in het duel tegen Helmond Sport. “Voor de rest staan we er gewoon goed op. Wel zullen we naast de langdurig geblesseerde Jurjan (Mannes red.) en Karim (Rossi red.) ook Martijn van der Laan (lies) en Bryan Smeets (ziek) moeten missen.”

Wedstrijden tegen De Graafschap spreken vrijwel altijd tot de verbeelding, maar het weerzien met De Jong en Van der Heide maakt het duel nog eens extra bijzonder. “Ja, dat maakt het zeker speciaal. Met beide mannen heb ik nog gewerkt en we kennen elkaar goed. Zeker Henk ken ik al heel lang. Als trainer en als persoon heb ik hem heel hoog zitten, maar morgen staan we tegenover elkaar en telt dat allemaal niet. We willen aansluiting krijgen met het linker rijtje en de Play-Off plekken en dan zullen we moeten winnen.”

Het duel tussen SC Cambuur en De Graafschap wordt morgenavond om 20.00 uur afgetrapt. Voor alle tribunes zijn hier nog kaarten verkrijgbaar.

Foto: www.dijksfotografie.nl