058-2963300
Sipke Hulshoff: “We hebben morgen heel veel te winnen”

Sipke Hulshoff: “We hebben morgen heel veel te winnen”

24 januari 2017, 19:34

Morgenavond staat voor SC Cambuur in de kwartfinale van de KNVB-Beker de ontmoeting met FC Utrecht op het programma. Een bijzonder duel, want het is pas de derde keer in clubhistorie dat de geel-blauwe trots in de kwartfinales staat.

Voor trainer Sipke Hulshoff is het dan ook duidelijk wat er op het spel staat. “Het is een unieke wedstrijd voor de supporters, voor de spelers, voor iedereen. Je hoort vaak dat wij niks te verliezen hebben, maar wat mij betreft hebben wij morgen vooral heel veel te winnen. We kunnen echt geschiedenis schrijven.”

Het was wederom een drukke dag op de burelen van het Cambuur Stadion. Vlak na elven werd bekend gemaakt dat Stefano Lilipaly niet komende zomer, maar per direct de selectie van SC Cambuur komt versterken. De hoofdtrainer daarover: “We hadden Stefano al binnen voor volgend seizoen als opvolger van Van de Streek, maar als we hem eerder kunnen halen is dat voor hem en voor de club nog een veel betere oplossing. We zijn blij dat we hem er bij hebben en hij is bovendien morgen al inzetbaar.”

Afgelopen zaterdag won SC Cambuur de lastige uitwedstrijd bij Jong PSV (0-2) en dus reizen Hulshoff en zijn mannen met een goed gevoel af naar Utrecht. “Na heel veel negativiteit door de sportieve prestaties in de afgelopen anderhalf jaar hebben we het goede gevoel weer te pakken. De positiviteit rondom de club is steeds meer aanwezig. Een goed resultaat morgen zou wat dat betreft een geweldige opsteker en een hele mooie stunt zijn.”

De oefenmeester heeft meerdere wedstrijden van tegenstander FC Utrecht bekeken en is onder de indruk. “De hand van de trainer is duidelijk zichtbaar bij Utrecht. Met Erik Ten Hag hebben ze een hele goede trainer die veel vastigheden in zijn team heeft gebracht. En dan hebben ze ook nog eens veel individuele kwaliteit. Maar we hebben tegen Ajax en in de oefenwedstrijden tegen FC Groningen en Vitesse laten zien dat we tegen Eredivisieploegen met ons eigen spel heel ver kunnen komen.”

SC Cambuur wordt morgenavond in de Galgenwaard gesteund door 675 supporters vanuit het uitvak. De aftrap is om precies om 18.30 uur.

Foto: www.dijksfotografie.com