058-2963300
Sipke Hulshoff: “We zijn weer fris en gaan vol voor de aanval”

Sipke Hulshoff: “We zijn weer fris en gaan vol voor de aanval”

30 maart 2017, 15:55

De interlands zitten er op en dus mogen we ons weer verheugen op een weekend met clubvoetbal. Ook in Leeuwarden gaat de bal weer rollen en staat het duel tussen SC Cambuur en FC Emmen op het programma. Vanmiddag blikte trainer Sipke Hulshoff alvast vooruit op het duel van morgen.

Waar de meeste teams afgelopen week een oefenduel hebben afgewerkt was dit niet het geval voor SC Cambuur. “Dat is een bewuste keuze geweest. We hebben in de afgelopen weken echt bovengemiddeld veel wedstrijden gespeeld met de beker en dubbele programma’s in de Jupiler League. Niet alleen fysiek, maar zeker ook mentaal was het even nodig om rust te pakken. We moesten weer even fris worden. In de thuiswedstrijd tegen Den Bosch hebben we kunnen zien dat we dat niet altijd meer waren.”

Die frisheid mag ook blijken uit de haast volledige spelersgroep die Hulshoff tot zijn beschikking heeft. “We konden vandaag op de training makkelijk elf tegen elf spelen, dat is wel heel lekker. Ricardo (Kip red.) is de enige die nog in een hersteltraject zit, voor de rest doet iedereen weer met de groep mee. We kunnen dus kiezen uit 16 á 17 jongens die qua niveau echt heel dicht bij elkaar zitten, dat is alleen maar mooi.”

Met FC Emmen komt de huidige nummer tien van de ranglijst op bezoek en een team dat nog volop verwikkeld zit in de strijd om de Play-Offs. “Dat is geen toeval. Met jongens als Bannink, Zeefuik en Peters hebben ze veel kwaliteit en onvoorspelbaarheid voorin. Daarnaast valt op dat ze ook heel weinig tegendoelpunten hebben moeten incasseren. Het gaat kortom lastig genoeg worden, maar we spelen thuis en dus willen we met aanvallend voetbal de bovenliggende en winnende partij zijn.”

De aftrap van het duel tussen SC Cambuur en FC Emmen is morgenavond om precies 20.00 uur. Kaarten zijn nog volop verkrijgbaar. Je koopt ze in onze Fanshop of hier in de Online Kaartverkoop.

Foto: www.dijksfotografie.com