058-2963300
Sipke Hulshoff: “We willen de periode, maar doelstelling blijft top vijf”

Sipke Hulshoff: “We willen de periode, maar doelstelling blijft top vijf”

23 februari 2017, 14:26

SC Cambuur is samen met FC Volendam nog in de race om de derde periode in de wacht te slepen. Hiervoor zijn de mannen van Hulshoff en Slot afhankelijk van andere ploegen, maar er zal vooral zelf eerst moeten worden gewonnen in eigen huis van MVV.

“De kans is niet enorm groot, maar het zou natuurlijk wel mooi meegenomen zijn om de periode in de wacht te slepen”, zo sprak hoofdtrainer Sipke Hulshoff op het wekelijkse persmoment. “Met name financieel is het leuk om mee te pakken. Als het over het sportieve gaat is de top vijf nog steeds onze doelstelling en dan heb je een betere uitgangspositie in de Play-Offs.”

Volgende week donderdag staat er voor SC Cambuur een historisch duel op het programma. Dan is de ontmoeting met AZ in de halve finale van de KNVB-Beker. “De belangrijkste wedstrijd voor ons is nu die van morgen tegen MVV. Maar ik begrijp natuurlijk dat het hier enorm leeft. Ook wij als staf en groep krijgen er veel vragen over. Dat is mooi, maar we richten ons nu alleen op het duel van morgen.”

Wat blessures betreft is er weinig reden tot klagen voor de technische staf. Sander van de Streek maakte vorige week zijn rentree en lijkt fit genoeg om te kunnen starten. “Sander heeft alles meegedaan en dat gaat hartstikke goed. Daar zijn we uiteraard heel blij mee. Hij is onze clubtopscorer en kan met zijn energie, diepgang en scorend vermogen het verschil maken. Voor de rest zijn Farshad (Noor red.) en Michiel (Hemmen red.) nog niet helemaal fit en zijn Danny (Bakker red.), Ricardo (Kip red.) en Tyrone (Conraad red.) er voorlopig nog niet bij.

Te gast morgen in het Cambuur Stadion is MVV en daar mag je van zeggen dat ze dit seizoen boven verwachting presteren. “Ze staan op de vierde plek en hebben op dit moment vier punten meer dan ons. Wat met name opvalt is dat ze heel weinig tegendoelpunten krijgen. Het is een stugge ploeg waar niemand makkelijk van wint. Maar wij gaan uit van onze eigen voetballende kwaliteiten. Aan de bal ligt onze kracht en daar moeten we het verschil maken.”

Het duel van morgenavond (20.00 uur) tussen SC Cambuur en MVV is nog niet uitverkocht. Sterker nog, voor alle tribunes zijn op dit moment nog kaarten verkrijgbaar. Kom gezellig langs in onze Fanshop (09.00 – 17.00 uur) of koop ze hier in de Online Kaartverkoop.

Foto: www.dijksfotografie.com