058-2963300
Sipke Hulshoff: “We willen het stadion in Breda stil krijgen”

Sipke Hulshoff: “We willen het stadion in Breda stil krijgen”

6 april 2017, 17:41

Waar de uitslag (1-0 winst) misschien een mindere en moeizame wedstrijd deed vermoeden speelde SC Cambuur vorige week een prima pot tegen concurrent FC Emmen. Aan vertrouwen zal het dan ook morgenavond in Breda niet ontbreken, maar dat geldt ook de tegenstander. NAC won namelijk met 0-4 bij de koploper.

“Daar ben ik niet van geschrokken”, was de reactie van hoofdtrainer Sipke Hulshoff vanmiddag op het persmoment. “NAC is zonder twijfel één van de best voetballende ploegen van het moment in de Jupiler League. Ze zijn in vorm en een echte vechtmachine aan het worden. Het is dan ook een mooie test voor ons richting de Play-Offs.”

SC Cambuur kan morgen in het Rat Verlegh Stadion aantreden met een nagenoeg fitte selectie. “Delvechio (Blackson red.) heeft helaas ziek moeten afhaken, voor de rest is iedereen fit. Ook Ricardo (Kip red.) heeft al wat trainingen met de groep meegedaan. Hopelijk kan hij volgende week alles meedoen en dan die maandag daarop zijn eerste minuten maken bij de beloften.

De strijd tussen nummer zeven NAC Breda en nummer vijf SC Cambuur is er één die belangrijk zal zijn voor wie in welke ronde moet beginnen in de Play-Offs. Hulshoff: “Wij hebben al vaker aangegeven dat we graag in de tweede ronde willen instromen en dat is nog steeds zo. Of het ons uitmaakt tegen wie we dan moeten spelen? Iedereen heeft zijn voorkeuren, maar dat is iets wat je niet in de hand hebt, dus daar zijn we totaal niet mee bezig.”

Met in deze maand overwinningen op Telstar, Fortuna Sittard, Jong Ajax en koploper VVV mag NAC zonder overdrijven een ploeg in vorm worden genoemd. Toch ziet Hulshoff wel degelijk kansen. “Het is voor ons ook wel weer eens lekker om tegen een aanvallend ingestelde ploeg te spelen. De grootste uitdaging voor ons is morgen om dat volle stadion stil te krijgen. En dat kan alleen als we met lef en vol voor de winst spelen.”

De aftrap van het duel tussen NAC Breda en SC Cambuur is morgenavond om 20.00 uur. Thuisblijvers kunnen terecht bij Omrop Fryslan en Omroep Leo voor een radioverslag en natuurlijk is de wedstrijd ook live te volgen via ons Twitter-account.

Foto: www.dijksfotografie.com