058-2963300
Sipke Hulshoff: “Deze week moet het omslagpunt worden”

Sipke Hulshoff: “Deze week moet het omslagpunt worden”

24 oktober 2016, 14:13

Na de prima 4-2 thuisoverwinning op FC Oss mag SC Cambuur morgenavond opnieuw aan de bak. In de tweede ronde van de KNVB-Beker is dan Tweede Divisionist SV T.E.C. de tegenstander.

Vanochtend op de laatste training moest Chiró N’Toko met een blessure het veld verlaten. Volgens trainer Sipke Hulshoff hoeven de Cambuur-supporters zich echter geen zorgen te maken. Hulshoff: “Chiró viel inderdaad uit, maar het lijkt mee te vallen. We moeten het nog even afwachten en verder onderzoeken, maar hij kan waarschijnlijk gewoon spelen.”

De wedstrijd van afgelopen vrijdag was de eerste met Sipke Hulshoff en Arne Slot aan het roer. Beide trainers hielden een dubbel gevoel over aan de wedstrijd. “We hebben achter gestaan en te veel kansen weggeven. Echt makkelijk was het dus niet. Toch werden we na gister met de jongens de beelden te hebben bekeken positief verrast. De eindbal was vaak niet goed, maar we hebben bij vlagen wel heel goed voetbal laten zien. Het was beter dan we direct na de wedstrijd dachten.”

Morgenavond neemt SC Cambuur het op tegen Tweede Divisionist SV T.E.C.. Wat weet de oefenmeester van de club uit Tiel? Hulshoff: “Moet eerlijk zeggen dat ik ze tot voor kort alleen van naam kende. Maar uiteraard hebben we ons huiswerk gedaan door veel beelden te kijken en onze scouts zijn aanwezig geweest bij de wedstrijden. Het is een ploeg met veel fysieke kracht die sterk is bij dode spelmomenten. Daar zullen we voor op moeten passen.”

Van onderschatting mag morgenavond geen sprake zijn, want de beker is voor elke club heel belangrijk, zo weet ook Hulshoff. “Sportief en financieel is de beker interessant voor clubs, maar daarnaast is hij voor het gevoel en het vertrouwen voor ons nog eens extra belangrijk. Als we dinsdag en zondag (uit tegen FC Eindhoven red.) een goed resultaat boeken komen we in de schwung. Deze week moet voor ons het omslagpunt worden.”

De aftrap van SV T.E.C. – SC Cambuur is morgenavond om 20.00 uur. Supporters kunnen vrij reizen naar Tiel en aan de kassa een kaartje kopen.

Foto: www.dijksfotografie.com