058-2963300
Sipke Hulshoff: “Winnen en de supporters vermaken”

Sipke Hulshoff: “Winnen en de supporters vermaken”

13 april 2017, 15:34

Dankzij de prima overwinningen op concurrenten FC Emmen en NAC Breda ligt SC Cambuur niet alleen uitstekend op koers voor plaatsing voor de Play-Offs, ook het winnen van de vierde periode is nog een reële mogelijkheid. Om dit te behalen zal De Graafschap nog wel punten moeten laten liggen, maar zal er bovenal zelf moeten worden gewonnen van Telstar.

Rond het middaguur maakte de club de contractverlengingen van Sipke Hulshoff, Jan Bruin en Dennis van der Ree wereldkundig. Eerstgenoemde zat dan ook goed gemutst aan tafel met de aanwezige pers. Hulshoff: “Hier zit zeker een trotste trainer. Ik loop nu al zo’n twaalf jaar rond bij deze mooie club en mag nu als cultuurbewaker belangrijk zijn in de staf. Heel blij mee.”

Over tot de orde dag was er slechts nieuws te melden over Robbert Schilder. De centrale verdediger kampt met een blessure aan zijn bilspier. “Het is niet heel ernstig, maar we willen geen risico met hem nemen. Daar is hij een te belangrijke pion voor. Of hij maandag wel gaat halen? Het is nog te vroeg om daar iets over te zeggen, dat gaan we in het weekend samen met de medische staf bekijken.”

Met Telstar komt morgenavond de nummer vijftien van de ranglijst op bezoek in Leeuwarden. De Witte Leeuwen hebben geen zicht meer op de Play-Offs en hoeven ook niet meer te vrezen voor degradatie. “Wat dat betreft hebben ze inderdaad niks meer te verliezen en kunnen ze vrijuit spelen. Het zou voor de wedstrijd mooi zijn als ze ook zo gaan voetballen, al is het ook niet ondenkbaar dat ze hier net als veel ploegen komen om zich in te graven.”

Wat het strijdplan van de tegenstander ook moge zijn, de opdracht voor morgenavond is duidelijk, aldus Hulshoff. “Eigenlijk hebben we twee doelstellingen. We willen allereerst de drie punten pakken die in de strijd om de vierde periode ook gewoon heel belangrijk zijn. Daarnaast willen we onze eigen supporters een mooie avond bezorgen met aanvallend en attractief voetbal.”

De aftrap van het duel tussen SC Cambuur en Telstar is morgenavond om 20.00 uur. Kaarten zijn morgen nog de hele dag verkrijgbaar in de Fanshop en natuurlijk ook hier in de Online Kaartverkoop.

Foto: www.dijksfotografie.com