058-2963300
Sipke Hulshoff: “Winnen zondag, hoe maakt even niet uit”

Sipke Hulshoff: “Winnen zondag, hoe maakt even niet uit”

3 maart 2017, 15:52

Ondanks alle lof en complimenten uit het hele land voor SC Cambuur was het vandaag vooral heel stil op het Cambuur Stadion. De dreun na de uitschakeling in de Halve Finale van de KNVB-Beker (na een zenuwslopende penaltyreeks) moet logischerwijs even worden verwerkt. Veel tijd krijgen de mannen van Hulshoff en Slot hier overigens niet voor. Zondag wacht namelijk al een volgende confrontatie. Dan is Achilles ’29 uit Groesbeek de tegenstander.

Net als veel Cambuur-supporters heeft ook trainer Sipke Hulshoff geen goede nacht gehad. “Heb echt een slechte nacht gehad en bijna geen oog dichtgedaan. In plaats van bekerfinalist zijn we nu weer de nummer zes van de Jupiler League en uitgeschakeld in de beker. Dat doet wel even flink pijn. Zeker als je zo dichtbij bent.”

Toch kan iedereen die SC Cambuur een warm hart toedraagt ook trots zijn. Hulshoff: “Als je ziet hoe onze supporters gisteravond de sfeer hebben gemaakt en de jongens op het veld hebben gestreden voor wat ze waard zijn. Dat is echt fantastisch. We kunnen dan ook niemand iets verwijten. En één ding is zeker: niemand zal in de Play-Offs graag tegen ons willen spelen.”

Waar de training van vandaag vooral in het teken stond van herstel , zal het vizier vanaf morgen weer vol op de komende tegenstander staan. “De knop zal snel om moeten, want zondag wacht Achilles alweer. We hebben gisteravond heel veel gegeven in de 120 minuten officiële speeltijd. De kans is dan ook aanwezig dat we een aantal frisse, fitte jongens in het team gaan brengen.”

Niet alleen een fysieke uitdaging, ook op mentaal gebied is het duel van komende zondag geen makkelijke. “Dat lijkt me duidelijk. Alle respect voor Achilles, maar het contrast met de halve finale van de beker is natuurlijk enorm. Het komt dus aan op karakter, op mentaliteit. Onze jongens hebben laten zien dat ze dat hebben. Wij moeten dan ook gewoon winnen. Hoe maakt even niet uit.”

De aftrap van Achilles ’29 – SC Cambuur is zondagmiddag om 14.30 uur. Vanuit het uitvak zullen een slordige 100 supporters onze mannen steunen.

Foto: www.dijksfotografie.com