058-2963300
Sipke Hulshoff: “Winst gaat morgen boven alles”

Sipke Hulshoff: “Winst gaat morgen boven alles”

17 november 2016, 14:39

Na een weekend zonder clubvoetbal in verband met de interlands mogen de mannen van SC Cambuur morgenavond weer aan de bak. Op het programma staat dan de nooit makkelijke uitwedstrijd tegen FC Emmen. Op het wekelijkse persmoment liet Sipke Hulshoff alvast zijn licht schijnen op het duel tegen de Emmenaren.

In de interlandweek maakte SC Cambuur indruk in de oefenwedstrijd tegen FC Groningen (2-2) en dat deed het in een nieuw 5-3-2 of 3-4-3 systeem. Afgaande op de training is het niet uitgesloten dat dit systeem weer uit de kast wordt gehaald. Hulshoff: “Dit systeem geeft ons wat meer zekerheid achterin. We hebben bovendien geen echte vleugelspelers en zijn natuurlijk nog niet overdreven succesvol geweest in uitwedstrijden. Het gaat er om dat we het meeste rendement halen uit dit team. Als we nog iets willen dit seizoen zullen we uit ook gewoon punten moeten halen.”

Die punten moeten er gaan komen zonder de geblesseerde Matthew Steenvoorden en Raymond Gyasi. “Matthew heeft nog last van zijn enkel en Raymond heeft helaas een terugslag gehad. Die ligt er hoogstwaarschijnlijk tot de winterstop uit, dus dat is een fikse tegenvaller. Chiró (N’Toko red.) is er daarentegen wel weer bij en zou morgen weer minuten kunnen maken.”

SC Cambuur zal in Emmen worden gesteund door bijna 400 supporters en daarmee is het uitvak helemaal uitverkocht. Een prachtig aantal, vindt ook Hulshoff. “Dat is natuurlijk geweldig, zeker als je kijkt naar de resultaten in uitwedstrijden tot nu toe. In Eindhoven is het ons niet gelukt om de massaal aanwezige supporters met een goed gevoel naar huis te laten gaan. Dat mag niet weer gebeuren, we zijn het verplicht aan onszelf en aan al die supporters om dat te voorkomen. Winst gaat morgen boven alles.”

De aftrap van het duel tussen FC Emmen en SC Cambuur is morgenavond om 20.00 uur. Thuisblijvers kunnen het duel live volgen via het schakelprogramma van FOX Sports en/of ons officiële Twitter-account.

Foto: www.dijksfotografie.com