058-2963300
Sjors Ultee: “De motivatie volledig uit onszelf halen”

Sjors Ultee: “De motivatie volledig uit onszelf halen”

12 mei 2023, 17:03

Nu het Eredivisie-doek definitief is gevallen voor SC Cambuur wachten er nog drie wedstrijden dit seizoen waarbij voor de geel-blauwen vooral de eer op het spel staat. Dit weekend is het eerst tijd voor het bezoek aan het GelreDome in Arnhem voor het treffen met Vitesse. Hoofdtrainer Sjors Ultee laat in de aanloop naar een speelronde zoals gebruikelijk zijn licht schijnen over het naderende affiche.

Degradatie brengt altijd veel teleurstelling met zich mee, maar gezien de situatie van de Leeuwarder voetbaltrots was er afgelopen zaterdagavond vooral berusting. De oefenmeester daarover: “Dat heeft er natuurlijk alles mee te maken dat wel al langer in deze situatie zitten en we in die zin een langzame dood zijn gestorven. De grootste klappen hebben we als je terugkijkt gekregen in de wedstrijden tegen concurrenten Excelsior en FC Emmen.”

“Natuurlijk merk je het in de groep, maar het is niet zo dat de sfeer wezenlijk is veranderd na zaterdag. We hebben nu allemaal stuk voor stuk de taak om de motivatie volledig uit onszelf te halen en het zo goed mogelijk af te sluiten. We blijven ons wat dat betreft professioneel voorbereiden op de wedstrijden, al hebben we deze week het accent wel iets verschoven.”

Maakt deze nieuwe realiteit ook dat Ultee zondag tegen Vitesse gaat sleutelen aan zijn opstelling met het oog op het komende voetbaljaar? “Wie er volgend seizoen nog onder contract bij ons staan is zeker een belangrijk argument, maar ook weer niet het enige. Er zijn ook spelers die bijvoorbeeld nog een transfer willen afdwingen of waar we als club mogelijk mee door willen. Dat zijn allemaal afwegingen en daarnaast willen we een elftal het veld insturen met de juiste energie en beleving.”

“We zullen het wel moeten stellen zonder Joao Virginia, Robin Maulun, Vincent Pichel, Maxim Gullit en Felix Mambimbi, maar Silvester van der Water daarentegen zit zondag wel weer bij de selectie en kan als invaller ook minuten maken.”

Op het vroege aanvangstijdstip van 12.15 uur gaat de bal zondag rollen bij Vitesse versus SC Cambuur en 25 SCC-ers zijn hier ook bij als aanwezige supporters. De verrichtingen vanuit Arnhem zijn daarnaast ook weer rechtstreeks te volgen via de televisie (ESPN 1), de radio (Omrop Fryslan) en het liveverslag op ons eigen Twitter-kanaal (@SCCambuurLwd).

Foto: www.dijksmedia.nl