058-2963300
Sjors Ultee: “De oudgedienden een passend afscheid geven”

Sjors Ultee: “De oudgedienden een passend afscheid geven”

26 mei 2023, 16:53

Nog slechts één keer negentig minuten en dan behoort het Eredivisieseizoen 2022/2023 definitief tot het verleden voor SC Cambuur. Dit weekend nemen de geel-blauwen het in het eigen Cambuur Stadion op tegen RKC Waalwijk en dit duel staat in het teken van afsluiten en afscheid nemen. Met hoofdtrainer Sjors Ultee blikken we alvast vooruit op het treffen.

“We spelen zondag om zo goed mogelijk voor de dag te komen en te winnen,” zo trapt de oefenmeester af tijdens het laatste persmoment van dit seizoen. “Daar komt spelen met veel energie en strijdbaar zijn bij kijken. Met welke spelers we dat exact gaan doen moeten we nog bepalen, maar dat we met het goede gevoel willen afsluiten mag duidelijk zijn.”

“Daarnaast willen we ook de spelers die hier vier of zelfs liefst vijf jaar hebben gespeeld een mooi afscheid geven. Dat verdienen ze ook na alles wat ze hier hebben gedaan en meegemaakt en we gaan dat natuurlijk ook meenemen in onze afwegingen. Hoop dat we dat samen met de supporters voor elkaar gaan krijgen en dat iedereen ook na afloop het afscheid vanaf de tribunes gaat bijwonen.”

Wie er tegen RKC Waalwijk sowieso niet bij zullen zijn als onderdeel van de wedstrijdselectie is het drietal Joao Virginia, Maxim Gullit en Robin Maulun. Ultee: “Voor die drie komt de wedstrijd simpelweg te vroeg, maar dat is geen verrassing. Voor de rest staan we er qua fitheid eigenlijk heel goed voor en zullen we gezien het aantal spelers in onze selectie moeten kiezen wie bij de selectie zit en wie niet.”

Er was ook goed nieuws te melden vandaag vanuit het stadion, want niemand minder dan Henk de Jong was aandachtig toeschouwer bij de training. “Ja, dat was geweldig om Henk weer te zien en bovendien in goede gezondheid. Heb natuurlijk nog regelmatig contact met Henk en hij weet dat hij altijd welkom is en iedere dag van de week mag langskomen. Zijn bezoek heeft ons zeker goed gedaan.”

Zondag om klokslag 14.30 uur is de aftrap van SC Cambuur – RKC Waalwijk en voor het treffen zijn momenteel nog een honderdtal kaarten verkrijgbaar hier in de online kaartverkoop. Daarnaast is de wedstrijd ook rechtstreeks te volgen via ESPN Extra en/of het schakelkanaal, het radioverslag van Omrop Fryslan en ons eigen Twitter-kanaal.

Foto: www.dijksmedia.nl