058-2963300
Sjors Ultee: “Deze groep wil zo graag beter worden en hard werken”

Sjors Ultee: “Deze groep wil zo graag beter worden en hard werken”

5 oktober 2023, 17:04

Het is weer donderdag en de trouwe volgers weten dan dat dit de dag is van het persmoment wanneer het vlaggenschip van SC Cambuur op de vertrouwde vrijdagavond in de Keuken Kampioen Divisie speelt. Zo ook vandaag en dus was een afvaardiging van de Friese media weer aanwezig in het Cambuur Stadion om met hoofdtrainer Sjors Ultee alvast vooruit te blikken op de ontmoeting van morgen, wanneer de geel-blauwen in Zuid-Holland op bezoek gaan bij FC Dordrecht.

Een goedgeluimde Ultee trapte echter wel af met vervelend nieuws over Jeremy van Mullem. De middenvelder ontbreekt namelijk met een hersenschudding. “Voor de goede orde: we hebben met hem afgesproken dat we dit mogen vertellen, zodat iedereen weet wat er aan de hand is. We hebben tijdens de wedstrijd alle protocollen opgevolgd en pas na afloop kwam dit er uit als diagnose. Jeremy is al wel weer op de club en traint voor zichzelf, maar we zijn natuurlijk uitermate voorzichtig en nemen geen enkel risico.”

Het ging in het kringgesprek vanzelfsprekend ook nog even over het 3-4 verlies van afgelopen vrijdag tegen Jong PSV. “De teleurstelling in het resultaat overheerst natuurlijk en thuis wil en moet je altijd winnen. Maar dat is niet omdat het een Jong-team is. Dat zijn tegenwoordig volwaardige teams met echt hele goede spelers. Wel moet je als je zoveel kansen creëert en doelpunten maakt ook zorgen dat je de wedstrijd wint. Op een heel ander niveau hebben we dat gisteravond in de Champions League ook weer gezien.”

Over de elf namen die morgen op het wedstrijdformulier tot de basis behoren wilde de oefenmeester niet al te veel kwijt, al is één wijziging niet moeilijk te voorspellen. “Laat ik die dan maar alvast geven,”, aldus de oefenmeester. “Sekou Sylla, die overigens ook is opgeroepen voor zijn land Guinee, is geschorst en Thomas Poll gaat hem vervangen. Dat is niet zo ingewikkeld. Daarnaast kunnen we ook weer beschikken over Yanick van Osch en hebben we op meerdere posities stevige concurrentie, dus we hebben wat te kiezen als staf.”

Met elf punten uit acht wedstrijden is FC Dordrecht prima aan het seizoen begonnen en dus wacht de geel-blauwen een zware kluif morgen. Ultee: “FC Dordrecht doet het zeer behoorlijk en heeft van alle teams in de Keuken Kampioen Divisie nagenoeg het meeste balbezit en is dus zeer geduldig aan de bal. Daar zullen we ons tegen moeten wapen. We hebben in ieder geval een goede trainingsweek achter de rug, over de inzet van de jongens hebben we echt niks te klagen. Deze groep is zo leergierig en wil zo graag beter worden en hard werken.”

Morgen om klokslag 20.00 uur gaat de bal rollen aan De Krommedijk bij het duel tussen FC Dordrecht en SC Cambuur en de geel-blauw krijgen daarbij de steun van een uitvak gevuld met maar liefst tweehonderd SCC-ers, waarvoor grote dank. Voor wie niet aanwezig is in Zuid-Holland is het devies om te zappen naar ESPN voor het schakelkanaal, de radio aan te zetten (Omrop Fryslan/Omroep Leeuwarden) en/of het officiële X-account van de club bij de hand te houden.

Foto: www.dijksmedia.nl