058-2963300
Sjors Ultee: “Dominant zijn is leuk, maar moet wel tot doelpunten leiden”

Sjors Ultee: “Dominant zijn is leuk, maar moet wel tot doelpunten leiden”

17 augustus 2023, 16:56

De kop is eraf voor SC Cambuur met het oog op het Keuken Kampioen Divisie-seizoen 2023/2024 en met het eerste veroverde punt op zak staan de geel-blauwen aan de vooravond van het tweede optreden in competitieverband. In het Noord-Hollandse Velsen-Zuid staat voor Sjors Ultee en zijn manschappen morgen de uitwedstrijd tegen Telstar op het programma en dus schoven we aan bij het persmoment met de oefenmeester om voor te beschouwen op dit affiche.

Dankzij een doelpunt van de 17-jarige debutant Wiebe Kooistra knokte SC Cambuur zich tegen FC Emmen vorige week vrijdag op de valreep naar een gelijkspel en dat zegt volgens Ultee veel over waar zijn ploeg veel sterker in is geworden. “Het mentale aspect van het spelletje. Want als je ondanks een achterstand van twee treffers en een gemiste strafschop energie blijft leveren en jagen op een resultaat, zegt dat iets over het vermogen wat betreft omgaan met tegenslag.”

“Ook hebben we in balbezit goede stappen gemaakt, maar tegelijkertijd valt er nog wel wat winst te behalen. Dominant zijn is leuk, maar moet wel tot meer doelpunten leiden. En niet alleen door goed positiespel te spelen, maar ook vanuit de corners en vrije trappen die we krijgen gedurende een wedstrijd. Daarnaast hebben we ook geleerd dat als we veel aan de bal zijn, de tegenstander vaak zal loeren op de omschakeling en daarvoor moeten we meer op onze hoede zijn.”

Met het bezoek aan ‘De Witte Leeuwen’ krijgen de geel-blauwen morgen de kans om te laten zien wat zij daadwerkelijk hebben geleerd van de eerste krachtmeting van het reguliere voetbaljaar. Ultee: “We hebben een prima trainingsweek achter de rug en zijn klaar voor de wedstrijd. Een voordeel is dat we Telstar afgelopen maandag aan het werk hebben kunnen zien tegen Jong PSV en daarbij kwamen ze het in met name het eerste bedrijf zeker niet slecht voor de dag.”

“Echter, in de basis focussen we ons allereerst op onze eigen ploeg en plan. Helaas zullen we het morgen wel moeten stellen zonder Leon Bergsma, die niet geheel okselfris uit het duel tegen FC Emmen is gekomen, en Vincent Pichel, die nog niet volledig hersteld is van zijn kwetsuur. Het goede nieuws daarentegen is dat Gabi Caschili de gehele week met de groep heeft meegetraind en daardoor morgen voor de eerste maal bij de selectie zit voor een officiële wedstrijd.”

Het competitietreffen tussen Telstar en SC Cambuur begint morgen om 20.00 uur en vanuit het uitvak in het 711 Stadion krijgen de geel-blauwen steun van precies 140 meereizende supporters. Voor degenen die er niet bij zijn in Velsen-Zuid zijn de verrichtingen ditmaal (live) te volgen via de televisie (het schakelkanaal op ESPN 1), de radio (Omrop Fryslân) en onze eigen social media kanalen, waaronder het verslag op ons account op X (voorheen ook wel bekend als Twitter).

Foto: www.dijksmedia.nl