058-2963300
Sjors Ultee: “Er zoveel energie in stoppen dat het een wedstrijd blijft”

Sjors Ultee: “Er zoveel energie in stoppen dat het een wedstrijd blijft”

3 februari 2023, 16:56

De winterse transferperiode, waarin SC Cambuur maar liefst vier versterkingen presenteerde, behoort definitief tot het verleden en de maand februari is inmiddels alweer drie dagen onderweg. Daarin mogen de geel-blauwen dit weekend allereerst aantreden in eigen huis tegen de regerend lanskampioen: Ajax. Met onze hoofdtrainer Sjors Ultee kijken we zoals altijd alvast vooruit op het even fraaie als zware affiche van komende zondag.

Tijdens het wekelijke persmoment werd echter eerst teruggeblikt op de voorbije transferwindow, waarin Mimoun Mahi, Ben Rienstra, Navarone Foor en Bjørn Johnsen werden aangetrokken om voor nieuw elan te zorgen. Ultee: “Daar zijn we zeer content mee en je ziet direct hoe volwassen en vast ze zijn. Die volwassenheid kunnen we goed gebruiken daarnaast gaat het algehele niveau op de training ook direct omhoog.”

“De nieuwe jongens kunnen zondag in principe ook spelen, als zal dat in de meeste gevallen eerst een gedeelte van de wedstrijd zijn. We moeten qua belastbaarheid geen risico’s willen nemen met het oog op deze, maar zeker ook de komende duels. Daarentegen geldt dat Jamie Jacobs, Robin Maulun, Calvin Mac-Intosch en niet te vergeten Maxim Gullit er tegen Ajax niet bij zullen zijn, maar met de nieuwelingen erbij hebben we nog steeds genoeg te kiezen.”

“We kunnen met het oog op het aantal beschikbare spelers namelijk ruimschoots keuzes maken en volop variëren, want hebben op het middenveld en in de voorhoede meerdere verschillende types rondlopen. In het geval van het duel van zondag werken we met verschillende scenario’s en het is voor ons vooral zaak om er zoveel energie en arbeid in te stoppen dat we na een uur nog in de wedstrijd zitten en dan kunnen we met gerichte wissels wellicht nog iets forceren voor een resultaat.”

“Het is namelijk wel de regerend kampioen die we tegenover ons krijgen. Ajax mag dan wel in een lastige fase zitten, ze hebben nog steeds ongelofelijk veel individuele kwaliteit in de ploeg zitten. Dat we af en toe in fases achteruit gedrukt zullen worden en/of iets minder de bal hebben is dan ook logisch. Daar moeten we niet van in war de raken en de kansen die er zeker ook liggen benutten en dan het stadion er achter zien te krijgen.”

De ontmoeting tussen SC Cambuur en Ajax begint zondag op het vroege tijdstip van 12.15 uur en het Cambuur Stadion is daarbij opnieuw uitverkocht! De arbiter van dienst is ditmaal Martin van den Kerkhof en voor de afwezigen is het duel live te volgen via ESPN 2, het radioverslag van Omrop Fryslan en het verslag op ons eigen Twitter-kanaal (@SCCambuurLwd).

Foto: www.dijksmedia.nl