058-2963300
Sjors Ultee: “Gaan met het maximale vertrouwen in onze situatie de strijd aan”

Sjors Ultee: “Gaan met het maximale vertrouwen in onze situatie de strijd aan”

17 maart 2023, 16:32

De eerste interlandperiode van het kalenderjaar 2023 staat voor de deur, maar voor het zover is komt SC Cambuur nog eenmaal in actie. Dit weekend is het namelijk tijd voor het bezoek aan Rotterdam voor het uitduel tegen Excelsior. Een ontmoeting die met het oog op de strijd om handhaving in de allerhoogste Nederlandse voetbalcompetitie gerust mag worden bestempeld als ontzettend belangrijk. Met onze hoofdtrainer Sjors Ultee blikken we zoals altijd alvast vooruit.

In voetbalminnend Leeuwarden en omliggende regio is de wedstrijd van zondag al geruime tijd onderwerp van gesprek, maar proberen de oefenmeester en zijn manschappen vooral het hoofd koel te houden. Ultee: “In eerste instantie is het namelijk gewoon een wedstrijd om drie punten, al weten we natuurlijk dat de belangen ontzettend groot zijn, ook met het treffen tegen FC Emmen in eigen huis op komst. Wat dat betreft telt er maar één ding dit weekend en dat is winnen.”

“Het is ook meer dan logisch dat er de nodige spanning op deze wedstrijd zit, maar gelukkig kunnen de spelers die op het veld prima loslaten. Bovendien gaan we met het maximale vertrouwen in onze situatie de strijd aan en dat heeft te maken met onze manier van voetballen, de voorgaande optredens en het feit dat steeds meer jongens in vorm zijn of beginnen te raken. Dat klinkt best gek voor een ploeg die al een poosje de hekkensluiter is, maar zo ligt het wel.”

Het goede nieuws is dat er in Rotterdam tenminste twee spelers weer tot de wedstrijdselectie behoren. Ultee: “Marco Tol en Ben Rienstra zijn weer terug en daarnaast is de kans aanwezig dat Michael Breij er ook bij zal zijn. Doke Schmidt, die geschorst is, en Silvester van der Water, die eerst weer volledig fit zal moeten worden, zijn er daarentegen niet bij. En ook is het fijn om Maxim Gullit weer op het veld te zien staan, al heeft hij nog wel een aantal stappen te gaan in zijn herstel.”

Over het strijdplan tegen Excelsior kan Ultee kort zijn: “We gaan geen dingen radicaal anders doen, maar blijven onze eigen manier van spelen hanteren en gaan van onze eigen kracht uit. Het voordeel is dat we niet meer op zoek hoeven naar een strategie en we hebben daardoor ook het gevoel dat we nog lang niet klaar zijn. Dan helpt het ook zeker dat de concurrenten die we hebben in de buurt blijven en het is aan ons om het deze en de komende wedstrijden te laten zien.”

Het Eredivisie-treffen tussen Excelsior Rotterdam en SC Cambuur wordt zondag op het traditionele tijdstip van 14.30 uur afgetrapt en hierbij kunnen de geel-blauwen rekenen op de steun van een uitverkocht uitvak (vierhonderd SCC-ers). De wedstrijd is daarnaast live te volgen via de tv (ESPN 1), radio (Omrop Fryslan) en ons Twitter-kanaal (@SCCambuurLwd).

Foto: www.dijksmedia.nl