058-2963300
Sjors Ultee: “Gaan zeker niet in de slachtofferrol kruipen”

Sjors Ultee: “Gaan zeker niet in de slachtofferrol kruipen”

13 januari 2023, 17:16

SC Cambuur zit even in de hoek waar de spreekwoordelijke klappen vallen. Na het verlies van afgelopen zondag in eigen huis tegen FC Volendam in competitieverband lukte het de geel-blauwen eergisteren eveneens niet om als overwinnaar van het veld te stappen tijdens het bekerduel bij en tegen De Treffers. Dit weekend hopen Sjors Ultee en zijn mannen de negatieve tendens te doorbreken, wanneer het in Drenthe op bezoek gaat bij een concurrent in de strijd om handhaving op het allerhoogste niveau: FC Emmen. Met de oefenmeester bespreken we alvast het naderende belangrijke affiche.

Tijdens het gebruikelijke persmoment in het Cambuur Stadion kreeg Ultee eerst de vraag voorgeschoteld hoe het gevoel in de spelersgroep was daags na het beker echec. “Dat laat zich raden en het was voor iedereen een lastige dag met veel chagrijn en boosheid. Toch hebben we ook behoorlijk snel de knop weer proberen om te zetten en -hoe moeilijk ook- ons te richten op de inhoud. Dat hebben we gedaan met beelden en daarbij hebben we open en eerlijk gesproken over waar we ons in moeten verbeteren.”

“Daarbij was één van de conclusies dat we iets negen van de tien keer goed kunnen, maar dat de tiende keer waarop we iets niet doorslaggevend kan zijn. Dat moeten we niet accepteren van elkaar. En natuurlijk zitten we in de hoek waar de klappen en waarin één fout meteen dodelijk is. Maar het heeft geen zin om in de slachtofferrol te kruipen, integendeel zelfs. We moeten strijdbaar zijn en zelf ook meer op zoek gaan naar ons eigen geluk. Een doelpunt hoeft niet altijd volledig uitgespeeld te zijn, als je de trekker overhaalt ontstaat er ook iets.”

De eerstvolgende kans op verbetering voor Ultee en zijn formatie is dus tegen FC Emmen en die ploeg kwam woensdag eveneens in actie in bekerverband (2-3 winst bij en tegen VVV Venlo). “We zijn zeker gewaarschuwd voor Emmen, want voor de winterstop hebben ze een goede reeks neergezet tegen een aantal behoorlijke tegenstanders en in de beker speelden ze de eerste helft echt een hele sterke wedstrijd.”

Het goede nieuws voor de geel-blauwen is dat een aantal spelers die tegen De Treffers niet inzetbaar waren, inmiddels weer volop in training zijn. “Alleen Silvester van der Water is er nog niet bij vanwege ziekte, maar we hebben goede hoop dat hij morgen weer kan aansluiten. Daarnaast zijn we ook nog steeds druk op zoek naar versterking. Daar werken we hard aan, maar we zoeken wel naar spelers die ons echt beter maken.”

Het duel tussen FC Emmen en SC Cambuur wordt zondag om 16.45 uur afgetrapt in stadion De Oude Meerdijk en daarbij krijgen de geel-blauwen de steun van een uitverkocht uitvak (375 SCC-ers). Voor de afwezigen in Drenthe is de wedstrijd rechtstreeks te volgen via de tv (ESPN 4), de radio (Omrop Fryslan) en ons eigen Twitter-kanaal (@SCCambuurLwd).

Foto: www.dijksmedia.nl