058-2963300
Sjors Ultee: “Goede stappen gezet, maar zijn nog niet constant genoeg”

Sjors Ultee: “Goede stappen gezet, maar zijn nog niet constant genoeg”

24 augustus 2023, 15:03

Na één thuis- en één uitwedstrijd in competitieverband bedraagt de oogst van SC Cambuur vier punten en daarmee zijn de geel-blauwen prima begonnen aan het Keuken Kampioen Divisie-jaar 2023/2024. Deze goede lijn hopen de jongens van het Cambuurplein tijdens speelronde drie door te trekken, waarbij het beloftenteam van Ajax op bezoek komt in het Cambuur Stadion. De hoogste tijd voor de wekelijkse vooruitblik met hoofdtrainer Sjors Ultee op het naderende duel.

Tijdens het wekelijkse persmoment donderdag rond het middaguur ging het echter eerst kort over de voorgaande twee gespeelde wedstrijden en in welke mate de oefenmeester tevreden is over hetgeen daarin te aanschouwen was. Ultee: “Om het in één zin samen te vatten: we hebben goede stappen gezet, maar zijn nog niet constant genoeg. Dat wil zeggen dat ons idee van voetbal er is ingeslepen en dat we over de fitheid beschikken om ons plan uit te voeren.”

“Tegelijkertijd is de uitvoering nog enigszins wisselvallig en dat was goed te zien in de ontmoetingen tegen FC Emmen, waarbij we in de eerste helft de counters te gemakkelijk om de oren kregen, en Telstar, waarbij we in de slotfase totaal onnodig achteruit werden gedrukt. We pakken dan wel vier punten, maar het kan ook zomaar een keer de andere kant opvallen en worden we afgestraft. Daar moeten we aan werken, maar gelukkig zijn de spelers zich hier van bewust.”

En er is nog iets wat Ultee en de overige stafleden bevalt binnen de selectie. “Ongeacht hoe ons spel uit de verf komt wordt er ontzettend veel strijd en energie geleverd en dat is echt een verbetering ten opzichte van afgelopen seizoen. Dat zullen we ook zeker tegen Jong Ajax moeten doen, want beloftenploegen blijven zeer lastige tegenstanders om tegen te spelen. Dat heeft met name te maken met het feit dat ze voetballend over een goed basisniveau beschikken.”

“Welke spelers uit Amsterdam we exact zullen treffen is op dit moment onmogelijk om te zeggen, maar wel duidelijk is dat ze het Ajax-voetbal zullen spelen en over veel individuele klasse bezitten. We hebben ze daarnaast maandag in actie gezien en weten dat het een ander soort duel dan tegen Telstar en FC Emmen gaat worden. Het goede nieuws daarbij is dat we weer een beroep kunnen doen op Leon Bergsma, maar Vincent Pichel is er daarentegen helaas nog niet bij.”

Morgen om klokslag 20.00 uur gaat de bal rollen bij het treffen SC Cambuur – Jong Ajax in het Cambuur Stadion en de laatste losse kaarten voor de Oost-, Zuid- en West-tribune zijn verkrijgbaar via de online kaartverkoop. Voor degenen die er morgen helaas niet bij kunnen zijn aan het Cambuurplein is het duel wederom (rechtstreeks) te volgen via de tv (het schakelkanaal op ESPN 1), radio (Omrop Fryslân) en het verslag op ons account op X (voorheen bekend als Twitter).

Foto: www.dijksmedia.nl