058-2963300
Sjors Ultee: “Het is pas klaar als het officieel is”

Sjors Ultee: “Het is pas klaar als het officieel is”

7 april 2023, 16:26

Op de verjaardag van verdediger Doke Schmidt en verzorger Dirk Steensma bereidde SC Cambuur zich vandaag verder voor op de ontmoeting met FC Twente van aanstaande zondag. Zoals altijd schoven we direct na de trainingssessie aan bij hoofdtrainer Sjors Ultee voor het gebruikelijke praatje met de vaste vertegenwoordigers van de (regionale) pers.

“Zullen we beginnen met de fitheid van de groep of hoe we hebben geprobeerd elkaar wederom op te lappen na vorig weekend?”, zo begint Ultee energiek. “Natuurlijk was het een harde klap en een pijnlijke nederlaag. Dat gaat echter niet meer veranderen en het is nog niet klaar, dat is het pas als het echt officieel is.”

“Wel was het een gekke week, want afgelopen dinsdag hebben we een oefenwedstrijd gespeeld met de reserves tegen FC Eindhoven (1-0 winst red.) en dus was de groep in tweeën gedeeld. Woensdag waren we voor het eerst als voltallige groep weer samen en hebben we de situatie met elkaar besproken. Hoe willen we de laatste zeven duels aanvliegen, hoe kom je elke dag op de club en welke drijfveren pak je? Het komt ook aan op je eergevoel en trots als sportman aan.”

Dan door naar de ziekenboeg van SC Cambuur, waar er slecht en hoopgevend nieuws te melden is. “We moeten het nog steeds stellen zonder Silvester van der Water, Robin Maulun en Maxim Gullit. Die laatste heeft overigens wel weer een volgende stap gezet en is vandaag voor het eerst weer in de duels gekomen. Of Roberts Uldrikis er weer bij is? Dat hopen we wel, het is nog even afwachten of hij een reactie krijgt. Daar gaan we morgen een besluit in nemen.”

De gastheer op zondagmiddag is de nummer vijf van de ranglijst: FC Twente. Een flinke uitdaging, weet ook Ultee. “Dit is misschien wel de mooiste uitwedstrijd van het seizoen. We spelen zondag in een geweldig stadion met een ontzettend vijandige sfeer. Daar moet je als speler voor leven. En druk hoeven we in die zin niet meer te voelen.”

Overmorgen om 12.15 gaat de bal rollen in De Grolsch Veste bij FC Twente tegen SC Cambuur. Het duel wordt zoals altijd live uitgezonden op ESPN 2 en is ook te volgen via het radioverslag van Omrop Fryslan en het liveverslag op ons eigen Twitter-kanaal (@SCCambuurLwd). Vanuit het uitvak zullen precies veertig SCC-ers de geel-blauwen ondersteunen.

Foto: www.dijksmedia.nl