058-2963300
Sjors Ultee: “Het volgende doel is doelpunten maken en de drie punten pakken”

Sjors Ultee: “Het volgende doel is doelpunten maken en de drie punten pakken”

20 januari 2023, 15:47

Dankzij het doelpuntloze gelijke spel op bezoek bij FC Emmen mocht SC Cambuur afgelopen zondag het eerste punt van het jaar 2023 bijschrijven aan het seizoenstotaal. En met de belangrijke Operatie Handhaving in het geheugen hopen de geel-blauwen dit weekend andermaal een resultaat te bewerkstelligen, het liefst natuurlijk de volle buit. Dat moet dan gebeuren in het eigen Cambuur Stadion, waar morgenavond het verrassend sterk presterende Sparta Rotterdam de tegenstander van het keurkorps van Sjors Ultee is. De hoogste tijd dus voor een vooruitblik met onze hoofdtrainer.

Tijdens het vaste wekelijkse praatje met de vertegenwoordigers van de pers ging het allereerst echter nog even over de remise in Drenthe. Ultee daarover: “Ondanks dat we liever met een zege waren teruggekeerd in Leeuwarden voelde het punt als een bevestiging dat we zeker tot de juiste dingen in staat zijn. Het belangrijkste daarbij is dat we de nul hebben gehouden en ook het vooraf bedachte plan tot een bepaalde hoogte negentig minuten lang hebben weten uit te voeren.

“Het volgende doel is doelpunten maken en de drie punten pakken, daarvan is ieder selectielid zich van bewust. Zonder specifiek op namen in te gaan hadden we in Emmen minimaal één treffer moeten maken, al ben ik ook blij dat we tijdens het duel al veel vaker in scoringspositie kwamen dan tegen FC Volendam.”

In de jacht op de eerste driepunter van de tweede seizoenshelft wacht SC Cambuur tegen de Rotterdamse opponent van morgen een pittige klus, want Sparta is momenteel de trotse nummer zes van de Eredivisie. Ultee: “Niets dan lof daarvoor en het wordt morgen een interessant en zeer uitdagend duel. Sparta is een goed georganiseerde en stabiel spelende ploeg en het is aan ons om een manier te vinden om hun verdedigende organisatie uit elkaar te spelen.”

“Het goede nieuws daarbij is dat we in aanvallend opzicht weer een beroep kunnen doen op Silvester van der Water, die terugkomt van ziekte en de gehele week weer volledig heeft kunnen meetrainen. Daarnaast is Robin Maulun vandaag uit voorzorg niet het veld op gegaan, maar de kans is aannemelijk dat hij morgen wel kan spelen. En dus zijn we zo goed als compleet en zijn de enige afwezigen tegen Sparta de langdurig geblesseerden Maxim Gullit en Jhondly van der Meer.”

Tot slot mochten de geel-blauwen deze week in Mimoun Mahi nieuw elan verwelkomen, al zal de aanvaller dit weekend nog niet bij de wedstrijdselectie zitten. Ultee: “Mimoun zal vanaf maandag aansluiten bij de groepstraining en vanuit daar gaan we stap voor stap toewerken naar het moment dat hij uiteindelijk een bijdrage kan leveren binnen het team. Dat kan met name in de beginfase ook als invaller zijn. Met zijn bewezen diensten en het gegeven dat hij op meerdere posities in de aanval uit de voeten kan is het een bewuste keuze geweest om hem naar ons toe te halen.”

SC Cambuur tegen Sparta Rotterdam wordt morgenavond om 20.00 uur in gang gefloten door scheidsrechter van dienst Jochem Kamphuis en de allérlaatste losse toegangskaarten voor deze wedstrijd zijn hier verkrijgbaar. De ontmoeting is daarnaast ook live te volgen via de tv (ESPN 3), het radioverslag van Omrop Fryslan en ons eigen Twitter-kanaal.

Foto: www.dijksmedia.nl