058-2963300
Sjors Ultee: “Keuzes maken die het beste voor het team zijn”

Sjors Ultee: “Keuzes maken die het beste voor het team zijn”

25 januari 2023, 16:01

Bij alle wedstrijden in de Eredivisie gaat het om de spreekwoordelijke knikkers, maar er zijn van die duels die nog nét iets zwaarder tellen. Het treffen van morgen tussen FC Groningen en SC Cambuur is er zo’n eentje, want beide ploegen zitten in de hoek waar de klappen vallen en hunkeren naar een zege. Met hoofdtrainer Sjors Ultee blikken we vooruit.

Het gesprek van de dag was de op handen zijnde wissel onder de lat bij SC Cambuur. Ultee daarover: “Dat was zeker een moeilijk besluit, want Joao is een geweldige sportman en het is bovendien een echte winnaar. Hij beschikt ook over een aantal geweldige eigenschappen voor een keeper, maar hij zit nog iets teveel in zijn leerproces en wij als staf moeten keuzes maken waarvan wij denken dat die het beste voor het team zijn.”

Zijn vervanger op doel zal Robbin Ruiter zijn, die met zijn 35 jaar over meer dan genoeg ervaring beschikt. “Dat is ook zeker een afweging geweest. Robbin zit inmiddels al enkele maanden bij de club en heeft in de beker en in de oefenwedstrijden een goede indruk gemaakt. We weten wat we aan Robbin hebben en hij straalt rust en stabiliteit uit.”

Nog niet van de partij morgenavond in Groningen zijn Robin Maulun en Mimoun Mahi. De oefenmeester legt uit: “Robin heeft wederom pech met blessures en zal er net als Mimoun nog niet bij kunnen zijn. Voor laatstgenoemde geldt dat hij een goede trainingsweek met de groep heeft gehad en we het dag voor dag gaan bekijken. Of dat ook voor Ben Rienstra geldt? Die traint inderdaad sinds deze week mee en maakt een positieve indruk. Hij heeft een aantal weken met een Tweede Divisieclub meegetraind en aan zijn fitheid zal het wat dat betreft niet liggen.”

Dan door naar de tegenstander van morgenavond: FC Groningen. De Groningers, onder leiding van oude bekende Dennis van der Ree, staan momenteel op een zestiende plek. “Net als wij zullen zij het gevoel hebben dat ze telkens dicht bij een resultaat zitten, maar dat het net niet de goede kant op valt. Het lijkt erop dat ze de stap hebben gemaakt naar een 5-3-2 systeem, maar we houden rekening met alle scenario’s. Het gaat een even interessante als belangrijke wedstrijd worden.”

De aftrap van FC Groningen tegen SC Cambuur is morgenavond om precies 18.45 uur. Supporters die niet aanwezig zijn in de Euroborg kunnen het duel live volgen via de tv (ESPN 1), radio (Omrop Fryslan) en Twitter (@SCCambuurLwd).

Foto: www.dijksmedia.nl