058-2963300
Sjors Ultee: “Met een trots gevoel het duel afsluiten”

Sjors Ultee: “Met een trots gevoel het duel afsluiten”

5 mei 2023, 14:35

Na een weekend zonder competitievoetbal vanwege de finale van het TOTO KNVB-Bekertoernooi wordt dít weekend de eindspurt van het reguliere Eredivisieseizoen 2022/2023 ingezet. Op het programma staan nog stipt vier speelrondes en daarbij mag SC Cambuur het in het eigen Cambuur Stadion allereerst gaan opnemen tegen subtopploeg FC Utrecht. Met hoofdtrainer Sjors Ultee blikken we op deze Bevrijdingsdag alvast vooruit op de ontmoeting met de Domstedelingen.

Hoewel er op papier nog steeds een kans op handhaving bestaat, is de praktijk weerbarstiger en kan het pleit genaamd Keuken Kampioen Divisie dit weekend definitief worden beslecht voor SC Cambuur. Ultee daarover: “Dat is natuurlijk een gegeven, maar het is niet zo dat wij daar als selectie de hele week mee bezig zijn. Integendeel. Ieder voor zich moet de motivatie ergens vinden en dat kan van alles zijn; van het terugbetalen van de supporters en sponsoren voor de steun tot het laten zien dat je in de basis hoort te staan, nu of volgend seizoen.”

“En ook als team hebben we een doel en dat is op zijn minst met een goed en trots gevoel van het veld te kunnen stappen na afloop van de wedstrijd. Het liefst natuurlijk met drie punten. Dat gunnen we niet alleen onszelf, maar zeker ook onze supporters, sponsoren, vrijwilligers en ga zo maar door. En dan zien we wel wat de concurrentie gedaan heeft, het gaat in de eerste plaats om ons eigen eergevoel.”

In de jacht op een nieuwe thuiszege tegen FC Utrecht kan de oefenmeester, afkomstig uit dezelfde stad als de opponent van dit weekend, geen beroep doen op een aantal spelers maar keren er eveneens twee vaste krachten terug. Ultee legt uit: “Silvester van der Water, Maxim Gullit, Robin Maulun, Vincent Pichel en Joao Virginia zijn nog altijd afwezig wegens blessures en daarnaast is Remco Balk geschorst. Maar Alex Bangura en Doke Schmidt zijn er daarentegen wel weer bij.”

“In met name het geval van Balk is het zuur dat hij de ontmoeting met zijn oorspronkelijke werkgever moet missen, want dat zijn de wedstrijden waarin je je het liefst wil laten zien. Al met al hopen we één ding en dat is er voor onze eigen supporters een mooie voetbalavond van te maken tegen een even sterke als lastige tegenstander.”

Het duel SC Cambuur – FC Utrecht begint morgenavond om klokslag 20.00 uur en de allerlaatste losse kaarten voor het treffen zijn hier in de online kaartverkoop verkrijgbaar. Alle verrichtingen zijn daarnaast ook weer rechtstreeks te volgen via de televisie (ESPN 3), de radio (Omrop Fryslan) en het liveverslag op ons eigen Twitter-kanaal (@SCCambuurLwd).

Foto: www.dijksmedia.nl