058-2963300
Sjors Ultee: “Met mimimaal dezelfde intensiteit het gevecht aangaan”

Sjors Ultee: “Met mimimaal dezelfde intensiteit het gevecht aangaan”

14 april 2023, 17:10

De nummer achttien van de Eredivisie tegen de koploper en trotse kwartfinalist van de Europa League. SC Cambuur is in ieder geval niet de favoriet komende zondag als Feyenoord op bezoek komt in Leeuwarden en zeker niet na het met 4-0 verloren duel van afgelopen weekend tegen FC Twente. Met hoofdtrainer Sjors Ultee kijken we terug op die wedstrijd en vooral ook vooruit naar de wedstrijd van zondag.

“Als trainer ga je vooral op zoek naar oorzaken als je op zo’n manier verliest”, zo begint de oefenmeester op het wekelijkse persmoment. “We zagen in de wedstrijdbeelden en de data vooral dat het verschil in loopwerk te groot was. Als je wedstrijden wint en goed aan de bal bent dan is dat niet erg, maar in onze situatie moet dat altijd de basis zijn.”

De oefenmeester vervolgt: “Dat is ook een bepaalde mindset die je als speler moet hebben. Je moet een knop kunnen omzetten en ten koste van alles willen winnen en het opbrengen om jezelf pijn te doen. Zonder al te verklappen wie er gaan spelen gaan we onze keuzes voor zondag hier ook deels op baseren.”

Voor wat de ziekenboeg betreft zijn er niet of nauwelijks wijzigen. “Silvester van der Water is wel weer terug op het veld, maar dat is nog wel individueel en gaat iets minder snel dan we hadden gehoopt. Daarnaast zijn zowel Robin Maulun als Felix Mambimbi nog geblesseerd en gaat het met Maxim Gullit steeds iets beter.”

Dan door naar de tegenstander van de 29e speelronde in de Eredivisie: Feyenoord. “Het is bijzonder knap wat ze op dit moment presteren, daar kun je alleen maar met bewondering naar kijken. Ze doen veel dingen goed, maar wat ze vooral voor elkaar hebben gekregen is dat ze alles op honderd procent doen en met een enorm hoge intensiteit.”

“Voor ons kortom een fantastische uitdaging en hoe kun je nou geen zin hebben in een uitverkochte thuiswedstrijd tegen de koploper? Het is aan ons om met minimaal dezelfde intensiteit te spelen en er een gevecht van te maken. Dat kan met deze scheidsrechter en helemaal omdat ze tussen twee Europese wedstrijd zitten.”

Zondagmiddag om 16.45 uur gaat de bal rollen aan het Cambuurplein en neemt SC Cambuur het in een uitverkocht huis op tegen koploper Feyenoord. Voor de thuisblijvers en noodgedwongen afwezigen is het duel live te volgen ESPN 2, het radioverslag van Omrop Fryslan en het liveverslag op ons eigen Twitter-kanaal (@SCCambuurLwd).

Foto: www.dijksmedia.nl