058-2963300
Sjors Ultee nieuwe hoofdtrainer SC Cambuur

Sjors Ultee nieuwe hoofdtrainer SC Cambuur

11 november 2022, 14:00

SC Cambuur heeft een nieuwe hoofdtrainer. Vanaf de aanvang van de voorbereiding op de tweede seizoenshelft mag Sjors Ultee zich hoofdtrainer noemen van de Leeuwarder volksclub. De 35-jarige oefenmeester heeft zijn handtekening gezet onder een contract voor anderhalf seizoen. Ultee is daarmee de opvolger van Henk de Jong, die eind oktober vanwege gezondheidsredenen noodgedwongen moest stoppen.

Al in 2006 zette Sjors Ultee zijn eerste stappen als trainer bij de jeugdopleiding van FC Utrecht. Daar werkte hij zich op van jeugdtrainer tot assistent-trainer van Erik ten Hag bij het eerste elftal. In 2016 maakte hij de overstap naar FC Twente en na een tussenstop bij Helmond Sport maakte hij in 2019 de overstap naar Fortuna Sittard. Hier bekleedde hij meerdere functies en als hoofdtrainer wist hij de club meermaals te behoeden voor degradatie en werd hij in seizoen 2020/2021 knap elfde. Afgelopen augustus kwam er een abrupt einde aan deze samenwerking toen hij al na drie wedstrijden zijn congé kreeg.

Technisch manager Foeke Booy: “Noodgedwongen een trainer moeten vervangen midden in het seizoen is nooit leuk en al helemaal niet om deze reden. We moesten nu zoeken naar meer continuïteit, passend bij onze club en speelwijze en met Sjors hebben we dat gevonden. Hij was beschikbaar, bereid om te luisteren en na meerdere goede gesprekken zijn we blij dat we tot een akkoord zijn gekomen.”

Welkom bij de club en veel succes!

Foto: www.dijksmedia.nl