058-2963300
Sjors Ultee: “Onze taak om te laten zien dat we ervarener en gebrander zijn”

Sjors Ultee: “Onze taak om te laten zien dat we ervarener en gebrander zijn”

21 september 2023, 15:07

Na twee succesvolle optredens in eigen huis, waarbij SC Cambuur zowel FC Den Bosch (3-1) als Willem II (1-0) wist te verschalken, komen de geel-blauwen deze speelronde weer in actie buiten Leeuwarden. Precies in het midden van het land worden ditmaal de degens gekruist met Jong FC Utrecht en is het grote doel van het keurkorps van Sjors Ultee om op het winnende spoor blijven. Met onze hoofdtrainer blikken we alvast vooruit op het naderende duel.

Tijdens het wekelijkse gesprek van de oefenmeester met de vast vertegenwoordigers van de pers ging het echter eerst nog even over het duel van afgelopen zondag tegen de Tilburgers. Ultee daarover: “Met het resultaat en vertoonde spel kunnen we niet anders dan blij en tevreden zijn. We kwamen een stuk volwassener voor de dag dan gedurende eerdere competitiewedstrijden en deden dat bovendien tegen een sterke tegenstander met bijna alleen maar ervaren spelers.”

“Dat we uiteindelijk weinig doelkansen weggeven en daardoor de nul weten te houden is de bevestiging dat we stappen blijven maken. En tuurlijk kunnen er ook nog steeds veel dingen beter en daarvoor biedt het duel tegen Jong FC Utrecht weer een mooie kans. Helaas zullen we het nog wel moeten stellen zonder Silvester van der Water en Wiebe Kooistra, die nog niet voldoende hersteld is van het ziek zijn, maar daarentegen staat dat Daniël van Kaam wel weer inzetbaar is.”

Met de beloftenploeg uit Utrecht treft SC Cambuur morgen tijdens speelronde zeven een tegenstander waarbij het op voorhand lastig in te schatten is met welke elf namen zij zullen starten. Ultee: “Dat klopt, maar de manier waarop zij te werk gaan is wel herkenbaar en bekend. Het verschil ten opzichte van de overige Jong-ploegen is dat Jong FC Utrecht dit seizoen met een zo goed als vaste spelersgroep werkt en dat is ook zeker terug te zien in vastigheden en speelstijl.”

“Dat was onder andere goed te zien in de thuiswedstrijden tegen de topploegen FC Groningen en Roda JC. Dan heb je het over de topfavoriet en de huidige koploper en beide keren won Jong FC Utrecht de wedstrijd. Dat zegt natuurlijk wel wat en van onderschatting kan en mag bij ons dan ook geen sprake zijn. Aan de andere kant hebben ze als ploeg ook zwakke plekken en het is onze taak om te laten zien dat we ervarener en gebrander zijn om de zege te veroveren.”

Jong FC Utrecht – SC Cambuur begint morgen om klokslag 20.00 uur en vanuit het uitvak in Stadion Galgenwaard zullen de geel-blauwen de steun krijgen van vijftig meereizende supporters. Voor degenen die er niet bij zijn in de Domstad zijn de verrichtingen (live) te volgen via de tv (het schakelkanaal op ESPN 1), de radio (Omrop Fryslân/Omroep Leeuwarden) en onze eigen social media kanalen, waaronder het verslag op ons eigen account op X (voorheen bekend als Twitter).

Foto: www.dijksmedia.nl