058-2963300
Sjors Ultee: “Onze tanden er volop inzetten en veel strijd bieden”

Sjors Ultee: “Onze tanden er volop inzetten en veel strijd bieden”

20 april 2023, 15:36

Exact vijf dagen na het verloren treffen in eigen stadion tegen koploper Feyenoord komt SC Cambuur morgen alweer in actie. Aan de overzijde van de Afsluitdijk gaan de geel-blauwen dan de strijd aan met FC Volendam. Zoals altijd blikken we in de aanloop naar een nieuwe speelronde alvast in geschrift vooruit met onze hoofdtrainer Sjors Ultee.

Hoewel een stunt er helaas niet in zat tegen de lijstaanvoerder en kwartfinalist van de Europa League, kon de in Utrecht geboren oefenmeester toch een aantal positieve punten halen uit het duel van afgelopen zondag. Ultee: “We hebben er wel een wedstrijd van weten te maken tegen de koploper. De strijd en beleving waren wederom aanwezig en ook qua loopmeters waren we gelijkwaardig met Feyenoord. Dat moet altijd de basis zijn.”

“En natuurlijk hebben we met name voor de theepauze ook geluk gehad met betrekking tot het aantal gemiste kansen van Feyenoord, maar uiteindelijk dwingen we dit zelf ook gedeeltelijk af. In het tweede bedrijf was dat dan juist weer omgekeerd en zat het met name bij de tegentreffers niet mee.”

Zoals geschreven dient het volgende optreden in competitieverband zich alweer erg vlot aan en daarbij kan Ultee geen beroep doen op een aantal namen, waaronder de aanvoerder. “Alex Bangura heeft helaas een kwetsuur opgelopen en is bovendien geschorst tegen FC Volendam vanwege zijn vijfde gele kaart. Voor de rest zijn ook Silvester van der Water, Robin Maulun, Maxim Gullit en Vincent Pichel er niet bij, maar kan Joao Virginia daarentegen wel weer aansluiten.”

Het bezoek aan ‘Het Andere Oranje’ vraagt voor het technisch hart van SC Cambuur weer een nieuwe uitdaging. Ultee: “Volendam speelt aan de bal een systeem met één verdediger meer dan Feyenoord en dus zullen we daar op moeten anticiperen. Daarnaast zullen we onze tanden er weer volop in moeten zetten en opnieuw veel strijd bieden. Alleen als we dat doen maken we aanspraak op een resultaat morgen, daar is iedereen binnen de groep zich volledig van bewust.”

FC Volendam – SC Cambuur wordt morgenavond om klokslag 20.00 uur afgetrapt en de geel-blauwen zullen het daarbij helaas moeten stellen zonder de steun van de eigen supporters. Het treffen is zoals altijd wel rechtstreeks te volgen via de tv (ESPN 2), het radioverslag van Omrop Fryslan en het liveverslag op ons eigen Twitter-kanaal (@SCCambuurLwd).

Foto: www.dijksmedia.nl