058-2963300
Sjors Ultee: “Ook tegen PSV doen we het op onze eigen manier”

Sjors Ultee: “Ook tegen PSV doen we het op onze eigen manier”

10 maart 2023, 16:44

Met de zoete smaak van de 4-1 overwinning in het eigen Cambuur Stadion tegen Go Ahead Eagles werkte SC Cambuur deze week vol goede moed toe naar het bezoek aan PSV. Dit weekend gaan de geel-blauwen proberen om net zoals eerder dit seizoen te stunten tegen de Eindhovenaren, al zal dat wel moeten gebeuren zonder supporters in het uitvak. Zij mogen helaas niet afreizen en daarom zal er ook vanuit de club met een minimale afvaardiging worden afgereisd naar Brabant. Wie er uiteraard wel bij zal zijn is hoofdtrainer Sjors Ultee en met hem blikten we alvast vooruit op het duel.

Net zoals op veel andere plekken in Nederland was ook Leeuwarden vanochtend gehuld in een witte laag en dus was aangepast trainen het devies voor Ultee en zijn manschappen. De oefenmeester daarover: “Ondanks dat de sneeuw kon worden weggehaald, bleef het veld op sommige plekken erg glad en gevaarlijk door ijsvorming. We hebben daarom geen risico’s genomen en zijn redelijk snel het krachthonk ingedoken. Morgen hebben we gelukkig nog een training.”

Wie vanochtend toeschouwer was in het Cambuur Stadion tijdens de korte oefensessie, zag vele lachende gezichten op het veld en dat heeft natuurlijk zeker ook te maken met de zege van afgelopen zondag. Ultee: “Ook ik ben erg blij, en dan vooral vanwege het feit dat de groep de ingeslagen manier van spelen steeds beter onder de knie krijgt. Ook worden we steeds fitter en maakt opgeteld dat we duidelijk stappen aan het maken zijn. De zege op Go Ahead Eagles is wat dat betreft de bevestiging dat het voor ons op deze wijze werkt.”

“Zoals we het afgelopen zondag en in de uitwedstrijd tegen AZ deden willen we de rest van het seizoen blijven spelen. Blijven voetballen en overal op het veld, waar het kan, druk blijven zetten. Dat biedt echter geen garanties en natuurlijk zal het ook nog wel een paar keer misgaan, maar dan doen we het wel op onze eigen manier. Ook dit weekend op bezoek bij een sterke tegenstander als PSV, waar het doel is om tenminste één, maar stiekem het liefste natuurlijk drie punten te veroveren.”

In de aanloop naar het bezoek aan Eindhoven zijn er nog wel een paar onzekerheden wat betreft de inzetbaarheid van spelers voor Ultee en zijn staf. “Doke Schmidt, Michael Breij en Marco Tol zijn (nog) niet geheel okselfris en Sekou Sylla is ziek, dus het is even afwachten of zij er bij kunnen zijn. Daarnaast is Ben Rienstra afgehaakt wegens een kwetsuur, maar daartegenover staat dat Mees Hoedemakers wel weer inzetbaar is na zijn schorsing. Dat maakt dat we ook dit keer weer volop keuzes hebben te maken.”

PSV – SC Cambuur begint zondag om 16.45 uur en zoals geschreven zullen de geel-blauwen het in het Philips Stadion helaas moeten stellen zonder de steun van de eigen supportersschare. Het treffen is gelukkig zoals altijd rechtstreeks te volgen via de tv (ESPN 2), de radio (Omrop Fryslan) en het live-verslag op ons eigen Twitter-kanaal (@SCCambuurLwd).

Foto: www.dijksmedia.nl