058-2963300
Sjors Ultee over De Friese Derby: “Iedereen kent het belang van dit duel”

Sjors Ultee over De Friese Derby: “Iedereen kent het belang van dit duel”

17 februari 2023, 16:59

Na dagen, zo niet weken en zo niet maanden van aftellen is het dit weekend dan eindelijk tijd voor de enige echte Friese Derby: SC Cambuur tegen sc Heerenveen. Een treffen waarbij in de eerste plaats andermaal drie hele belangrijke punten zijn te verdienen, maar waar het eergevoel zeker ook een zeer belangrijke rol speelt. Met onze hoofdtrainer Sjors Ultee, die z’n derby-debuut gaat maken, kijken we alvast vooruit naar de dag van zondag.

Het is ook de geboren Utrechter niet ontgaan in de voorbije dagen, De Friese Derby staat voor de deur! Ultee daarover: “Hoewel we op het veld vooral bezig zijn met ons tactisch plan, merken we buiten de lijnen natuurlijk echt wel hoe deze wedstrijd leeft en wat voor gevoel dat losmaakt bij de mensen. De meeste jongens hebben De Derby ook al eens mogen spelen en iedereen kent het belang van dit duel. Dat hoeven we niemand uit te leggen en anders zullen de supporters dat morgen bij de laatste training ongetwijfeld nog wel over gaan brengen.”

In de laatste speelronde voor de ontmoeting met sc Heerenveen wisten de geel-blauwen, tot tevredenheid van de oefenmeester, op bezoek bij N.E.C. een verdienstelijk punt te veroveren. “Het plan in die wedstrijd was de manier waarop we willen en kunnen spelen. Met lef, energie en een goede Robbin Ruiter zijn we er in geslaagd om een resultaat te behalen tegen een goede ploeg en voor de derde maal op rij buitenshuis de nul te houden, wat zelfs een clubrecord is heb ik begrepen.”

“Maar het duel tegen Heerenveen vergt natuurlijk weer een totaal ander plan, want daarbij hebben we weer te maken met een andere manier van tegenstand met andere type spelers. Het goede nieuws is dat we daartegenover in met name aanvallend opzicht ruimschoots keuzes kunnen maken. Niet alleen met de elf die zullen starten, maar ook met spelers die we in de loop van de wedstrijd kunnen inbrengen. Onze bank biedt wat dat betreft volop mogelijkheden en dat is een fijn gegeven.”

Wel is duidelijk dat een tweetal spelers er sowieso niet bij zal zijn tegen de aartsrivaal. Ultee: “Marco Tol zijn kwetsuur valt waarschijnlijk mee, maar de wedstrijd van zondag komt nog wel te vroeg. En ook Jamie Jacobs behoort tot de afwezigen, al is hij wel op de weg terug. Voor iedereen geldt dat we niet kunnen wachten tot het eerste fluitsignaal, het gaat een mooie pot worden. Máár, eerst nog de laatste training. Ik heb er alle vertrouwen in dat onze supporters het team het laatste zetje in de juiste richting zullen geven.”

Zondag om 12.15 uur zal De Friese Derby in gang worden gefloten door scheidsrechter van dienst Danny Makkelie en het Cambuur Stadion is logischerwijs uitverkocht. Voor degenen die er niet in zijn geslaagd om een kaartje te bemachtigen is het duel live te volgen via de tv (ESPN 2), de radio (Omrop Fryslan) en ons eigen Twitter-kanaal (@SCCambuurLwd).

Foto: www.dijksmedia.nl