058-2963300
Sjors Ultee: “Qua inzet kan ik niemand iets verwijten”

Sjors Ultee: “Qua inzet kan ik niemand iets verwijten”

3 maart 2023, 16:51

Nu de maand maart is aangebroken en er nog een elftal speelrondes te gaan zijn breekt de beslissende fase aan in de Eredivisie. Voor SC Cambuur is het daarin dit weekend tijd voor het altijd bijzondere maar tegelijkertijd ook opnieuw zeer belangrijke treffen met de volksclub uit het Oosten des lands: Go Ahead Eagles. Met onze hoofdtrainer Sjors Ultee blikken we alvast vooruit op de naderende ontmoeting met de Deventenaren in het eigen Cambuur Stadion.

Slechts luttele centimeters scheelde het afgelopen zaterdag op bezoek bij AZ of SC Cambuur had een verdienstelijk punt in de wacht gesleept tegen de huidige nummer drie van de competitie (2-1). Ultee daarover: “Vanuit ons perspectief was het een goede wedstrijd waarin we ons prima staande hebben gehouden tegen een sterke tegenstander. Aan de andere kant grijpen we wederom net naast een resultaat door het onbenut laten van een aantal grote kansen op een doelpunt.”

“We blijven op het trainingsveld daarom de nadruk leggen op het in de positie om tot scoren te komen, want het devies is zo veel mogelijk kansen creëren. Gelukkig is het inmiddels geen issue meer dat we daadwerkelijk doelpunten maken, al moeten het er wel veel meer zijn. Ook moet ik de groep een compliment geven, want ondanks dat het kwartje telkens net niet onze op valt blijven we iedere keer opstaan en rechten we onze rug en qua inzet kan ik niemand iets verwijten.”

Over de eigen selectie gesproken, daarover geeft de oefenmeester graag een update met het oog op het duel tegen de Eagles. Ultee: “Mees Hoedemakers is door zijn rode kaart tegen AZ helaas geschorst en Marco Tol en Maxim Gullit zijn er nog altijd niet bij wegens blessureleed. Daarnaast zijn Alex Bangura en Silvester van der Water beide een twijfelgeval en kunnen we pas na afloop van de laatste training morgen een beslissing nemen wat betreft hun inzetbaarheid zondag.”

Met Go Ahead Eagles treft SC Cambuur overmorgen de huidige nummer elf van de Eredivisie die sinds het begin van dit voetbaljaar onder leiding staat van oude bekende René Hake, tevens voormalig directe collega van Ultee bij FC Twente. “Ze zijn bezig aan een prima seizoen en staan er gewoon goed voor. Ze hebben een flexibele manier van spelen, maar willen wel altijd verzorgd voetbal laten zien. Wij zullen dus goed moeten zijn en zorgen dat het dit keer wel onze kant op valt. De drie punten zijn zeer nodig, want gezien het aantal wedstrijden begint de tijd nu echt te dringen.”

Zondag om klokslag 20.00 uur gaat de bal rollen aan het Cambuurplein bij de ‘clash der volksclubs’ oftewel SC Cambuur tegen Go Ahead Eagles en de allerlaatste losse kaarten voor het duel zijn hier verkrijgbaar. De wedstrijd is daarnaast ook live te volgen via ESPN 1, het radioverslag van Omrop Fryslan en het live-verslag op ons eigen Twitter-kanaal.

Foto: www.dijksmedia.nl