058-2963300
Sjors Ultee: “Revanche nemen met niets minder dan een overwinning”

Sjors Ultee: “Revanche nemen met niets minder dan een overwinning”

8 september 2023, 16:03

Sinds vorige week vrijdag weet SC Cambuur ook wat verliezen is in het Keuken Kampioen Divisie-jaar 2023/2024, want op bezoek bij Helmond Sport ging de formatie van Sjors Ultee nipt met 2-1 onderuit. En dus willen de geel-blauwen dit weekend iets rechtzetten, wanneer de degens met FC Den Bosch worden gekruist in het Cambuur Stadion. Met onze hoofdtrainer blikken we daags voor het duel traditiegetrouw vooruit op het competitietreffen met de Bosschenaren.

Dat er iets gaat veranderen aan de formatie waarin de Leeuwarders morgen het veld opstappen staat buiten kijf. Ultee daarover: “Zoals bekend is Fedde de Jong met Jong Oranje op pad en dus valt er op het middenveld een gat, waardoor anderen het mogen gaan laten zien. We zijn blij dat Fedde deze kans krijgt en het is prachtig voor hem en ook goed voor ons als club. We hebben er bewust voor gekozen om hem te halen en deze ervaring is zeer goed voor zijn ontwikkeling.”

“Daarnaast missen we ook Roberts Uldrikis morgen, die natuurlijk op pad is met Letland, en ook Yoram van der Veen en Tyrick Bodak van onze Onder 21 zijn uitgevlogen met Nederland Onder O19 en Curaçao. Daartegenover staat dat onze medische staf vandaag langs het veld kon genieten van het zonnetje, want verder hebben we een volledig fitte selectie en is de ziekenboeg leeg. Dit betekent dat Silvester van der Water tegen FC Den Bosch ook gewoon inzetbaar is”

Wie dit weekend ook bij de selectie zitten zijn de drie nieuwelingen die zich sinds Deadline Day speler in het geel-blauw mogen noemen: Thomas Poll, Jeremy van Mullem en Daan Reiziger. Ultee: “Resumerend zijn we zeer tevreden over hoe de voorbije transferperiode is verlopen. We hebben spelers gehaald die ambitieus en gretig zijn en passen bij onze club en manier van spelen. En spelers die ook echt graag voor SC Cambuur willen spelen. Dat is niet altijd vanzelfsprekend.”

Tot besluit ging het tijdens het wekelijkse persmoment ook nog even specifiek over de opponent van Ultee en de zijnen. “We treffen in FC Den Bosch een ploeg die met een interessante speelstijl ten strijde trekt en die je niet vaak tegenkomt. Zonder in details te treden gaat dat voor ons weer een mooie uitdaging worden, waarbij het grote doel natuurlijk is om revanche te nemen ten opzichte van de vorige speelronde met niets minder dan een overwinning. We hebben er zin in.”

Om 18.45 uur stipt wordt er morgen afgetrapt aan het Cambuurplein bij het treffen tussen SC Cambuur en FC Den Bosch en de laatste losse kaarten voor de Oost-, Zuid- en West-tribune zijn zoals altijd verkrijgbaar via de online kaartverkoop. Voor degenen die er morgen helaas niet bij kunnen zijn in het Cambuur Stadion is het duel live volgen via de televisie (ESPN 1), de radio (Omrop Fryslân) en het verslag op ons eigen account op X (voorheen beter bekend als Twitter).

Foto: www.dijksmedia.nl