058-2963300
Sjors Ultee: “Samen met de supporters onze goede thuisreeks voortzetten”

Sjors Ultee: “Samen met de supporters onze goede thuisreeks voortzetten”

28 september 2023, 16:24

Het is nog lang geen herfst in Leeuwarden en dus konden Sjors Ultee en zijn manschappen deze week onder heerlijke omstandigheden toewerken naar de ontmoeting van morgenavond tegen Jong PSV. De geel-blauwe formatie zal in die wedstrijd op zoek gaan naar eerherstel, om zo de zure nasmaak van de even onnodige als onverdiende nederlaag op bezoek bij Jong FC Utrecht weg te spoelen. De hoogste tijd voor de gebruikelijke vooruitblik met de hoofdtrainer.

“Dat lijkt me duidelijk, we hebben iets goed te maken,” zo trapt de in Utrecht geboren oefenmeester af. “Maar zo slecht als de uitslag misschien doet vermoeden vond ik het daarentegen niet. We hebben ons twee keer teruggeknokt van een achterstand en hebben uit het veldoverwicht ook echt veel kansen gecreëerd. Dat we de doelpunten te makkelijk tegen krijgen en dat we daarin veel volwassener moeten worden moge ook duidelijk zijn.”

Als we de tussenbalans opmaken na zeven wedstrijden dan vinden we SC Cambuur terug op een gedeeld derde plek met dertien punten uit zeven wedstrijden. “Daar kunnen we alleen maar positief over zijn en ik zie een ploeg die elke dag knokt voor de club en zich helemaal uit de naad werkt. Daarin valt de ploeg echt niks te verwijten. Daarbij weten we dat er nog genoeg dingen zijn om te verbeteren, maar dat hoort nou eenmaal bij de jonge ploeg die we zijn.”

Die jonge ploeg kan sinds deze week gelukkig wel weer beschikken over een tweetal vleugelspelers. “Wat dat betreft is er inderdaad goed nieuws. Silvester van der Water en Wiebe Kooistra zijn op weg terug en zitten voor het eerst weer bij de wedstrijdselectie. Daarnaast maakt Yanick van Osch ook stappen in de goede richting en we verwachten dat hij op korte termijn weer kan aansluiten bij de groep.”

Tot slot door naar de tegenstander: Jong PSV. Zoals altijd tegen beloftenteams is het lastig inschatten met welke ploeg zij zullen aantreden. “Dat is bij Jong PSV misschien nog wel iets meer het geval aangezien ze ook nog meedoen aan de Youth League. Aan de andere kant weet je dat er sowieso een prima ploeg zal staan met individuele kwaliteit. Wij kijken vooral naar onszelf en gaan er samen met de supporters alles aan doen om onze goede thuisreeks voort te zetten.”

Om 20.00 uur stipt gaat de bal morgenavond rollen aan het Cambuurplein en voor wie nog geen kaarten heeft: wacht niet te lang! Via www.cambuurkaarten.nl kun je regelen dat je het weekend aftrapt in het Cambuur Stadion. Daarnaast is het duel (live) te volgen via de tv (het schakelkanaal op ESPN 1), de radio (Omrop Fryslân/Omroep Leeuwarden) en onze eigen social media kanalen, waaronder het verslag op ons eigen account op X (voorheen beter bekend als Twitter).

Foto: www.dijksmedia.nl