058-2963300
Sjors Ultee: “Staan te popelen om de strijd aan te gaan”

Sjors Ultee: “Staan te popelen om de strijd aan te gaan”

10 augustus 2023, 16:40

Het aftellen is (zo goed als) voorbij: het seizoen 2023/2024 in de Keuken Kampioen Divisie gaat nu echt beginnen! Voor SC Cambuur is het morgen tijd voor de eerste speelronde in de competitie en daarbij ontvangen de geel-blauwen direct een tegenstander van formaat: FC Emmen. Naar goed gebruik blikken we in de aanloop het treffen alvast vooruit met hoofdtrainer Sjors Ultee en passeren de stand van zaken rond de selectie en het naderende affiche weer de revue. 

Tijdens het wekelijkse persmoment donderdag even na twaalf uur kreeg de oefenmeester allereerst de vraag voorgelegd hoe hij tegen de krachtsverhoudingen in de competitie waar SC Cambuur in gaat opereren aankijkt. Ultee: “Dat is op dit moment lastig in te schatten en zal moeten blijken de komende weken. Uit de voorbereiding kun je natuurlijk wel iets opmaken en daar zijn we in algemene zin behoorlijk tevreden over, maar hoe sterk de concurrentie nou echt is blijft ongewis. Dat is ook altijd het mooie van een nieuw seizoen.”

“Waar we vooral tevreden over zijn deze voorbereiding? Dat zit hem in de eerste plaats in de manier van spelen die we er stapsgewijs hebben ingeslepen. Druk naar voren zetten, de tegenstander fanatiek afjagen, energie leveren, ook durven om fouten te maken en lef tonen. Dat is hoe we het willen doen dit seizoen en we hebben er ook het volste vertrouwen in dat dit resultaat gaat opleveren. Te beginnen hopelijk morgenavond in een zo goed als uitverkocht Cambuur Stadion.”

Bij de eerste krachtmeting in competitieverband van de geel-blauwen kunnen de hoofdtrainer en zijn mede-stafleden, op twee afwezige spelers na, een beroep doen op een volledig fitte selectie. “Voor Gabi Caschili en Vincent Pichel komt het treffen tegen FC Emmen helaas nog net te vroeg, waarbij het goede nieuws is dat het met beide wel de goede kant op gaat. Dat betekent dus dat Remco Balk wel weer minuten kan maken, ondanks dat hij vorige week tijdens het oefenduel tegen Royal Francs Borains nog ontbrak met een lichte blessure.”

“En ook Alex Bangura is er zoals het nu staat morgen gewoon bij, ondanks dat de kans groot is dat hij deze maand nog een transfer gaat maken. Dat gunnen we hem ook zeker, alleen willen we tegelijkertijd ook zijn krachten niet onbenut laten en bovenal is hij nog altijd speler van SC Cambuur. We hebben er veel zin in, staan te popelen om de strijd aan te gaan en gaan bovendien alles op alles zetten om met onze eigen supporters de eerste zege van het seizoen te behalen.”

De seizoensouverture SC Cambuur – FC Emmen wordt morgenavond om 20.00 afgetrapt in het Cambuur Stadion en het mooie nieuws daarbij is dat het treffen nagenoeg uitverkocht is! De allerlaatste losse kaarten zijn momenteel verkrijgbaar via de online kaartverkoop en daarnaast is het duel voor de (noodgewongen) afwezigen ook rechtstreeks te volgen via de televisie (ESPN 3), radio (Omrop Fryslân) en het verslag op ons eigen account op X (voorheen bekend als Twitter).

Foto: www.dijksmedia.nl / Luc Hop