058-2963300
Sjors Ultee treft oude werkgever: “Het gaat ook nu om de punten”

Sjors Ultee treft oude werkgever: “Het gaat ook nu om de punten”

27 januari 2023, 17:26

Met drie punten in de tas begon SC Cambuur vandaag alweer aan de voorbereiding op de volgende belangrijke afspraak in de Eredivisie. Die staat gepland voor aanstaande zondag, wanneer Fortuna Sittard een bezoek brengt aan het Cambuurplein. Met hoofdtrainer Sjors Ultee keken we alvast vooruit op de ontmoeting met zijn voormalige werkgever.

Na zo’n bevrijdende zege zou je niets anders dan lachende gezichten verwachten vandaag op het stadion, maar dat was vanwege trieste familieomstandigheden niet het geval. Ultee legt uit: “Vanochtend was de uitvaart van de vader van onze materiaalman Paul Jansen en daar waren we natuurlijk bij. Dat maakt het wel een dubbele en bijzondere dag. Daarnaast moet de focus van iedereen ook weer op het herstel, want we hebben maar weinig tijd tot de volgende wedstrijd.”

Over herstellen gesproken; door naar de ziekenboeg. Daar was het na de zwaarbevochten zege in Groningen iets drukker dan vorige week. “Ja, dat klopt. Jamie Jacobs en Marco Tol zijn daar misschien wel de meest sprekende voorbeelden van. Jamie wordt momenteel onderzocht, dus het is nog even afwachten hoe zwaar zijn blessure is, maar zondag komt in elk geval te vroeg. Marco is nog een twijfelgeval, hij heeft in iedereen geen hersenschudding opgelopen, dus dat is positief.”

Er was vanmiddag meer goed nieuws te melden, want om 13.00 uur stipt werd het aantrekken van ervaren middenvelder Ben Rienstra wereldkundig gemaakt. Een speler die Ultee nog goed kent van zijn tijd in Sittard. “Zeker, daar was hij zelfs mijn aanvoerder. We hebben hem deze week eerst laten meetrainen om te kijken hoe fit hij echt is, niet omdat we twijfelden aan zijn kwaliteiten. En ik moet zeggen dat hij zelfs fitter is dan we hadden gedacht en hij zit zondag dan ook al gewoon bij de groep.”

Met Fortuna Sittard treft Ultee zoals gezegd zijn oude werkgever en het kan dan ook niet anders dan dit speciale gevoelens moet oproepen. “Natuurlijk is het anders en bijzonder. Al is het wel zo dat er inmiddels een heel ander team staat en het nog wel hetzelfde shirt is waar je tegen speelt, maar niet meer dezelfde spelers. Het is vooral leuk om veel oud collega’s weer te treffen. Voor de rest gaat het gewoon om de punten en treffen we een prima team met hele goede spelers tegenover ons.”

Zondagmiddag om 16.45 uur gaat de bal rollen in het Cambuur Stadion. De wedstrijd is zo goed als uitverkocht, wacht dus vooral niet te lang als je er nog bij wilt zijn (dit kan via www.cambuurkaarten.nl). Voor de afwezigen is het treffen daarnaast te volgen via ESPN 2, het radioverslag van Omrop Fryslan en ons eigen Twitter-kanaal (@SCCambuurLwd).

Foto: www.dijksmedia.nl