058-2963300
Sjors Ultee: “Verder borduren en vertrouwen putten uit de goede dingen”

Sjors Ultee: “Verder borduren en vertrouwen putten uit de goede dingen”

24 februari 2023, 17:08

Na het verlies in De Friese Derby krijgt SC Cambuur komend weekend de kans om zich te revancheren. Eenvoudig zal die klus zeker niet worden, want de geel-blauwen gaan op bezoek bij de huidige nummer drie van de ranglijst: AZ uit Alkmaar. Met onze hoofdtrainer Sjors Ultee blikken we zoals gebruikelijk alvast vooruit op het naderende affiche.

Tijdens het wekelijkse praatje met de vaste vertegenwoordigers van de regionale en landelijke pers werd echter eerst nog even teruggekeken op de dagen na de nederlaag tegen aartsrivaal sc Heerenveen in eigen huis. Ultee: “Het chagrijn dat bijna altijd komt na een nederlaag was ditmaal vele malen groter en dat had in de eerste plaats te maken met het feit dat het natuurlijk een hele bijzondere wedstrijd is, maar zeker ook met het gevoel dat de wedstrijd anders had kunnen lopen met het oog de kansen die we kregen.”

“Daarnaast zijn we ook een punt in het seizoen aangekomen waarop de punten voor ons zeer kostbaar zijn. Het is dan een enorm cliché, maar uiteindelijk moet de knop ook weer om, hoe lastig dat dan ook is. Dat hebben we gedaan door beelden van De Derby grondig te analyseren en onze komende opponent AZ aandachtig onder de loep te nemen.”

De lessen uit het treffen van afgelopen zondag hoopt Ultee morgenavond in Noord-Holland terug te zien. “Dan hebben we het niet alleen over de dingen die we niet goed deden, maar ook over de positieve zaken. We hebben namelijk ook goede dingen gezien en juist daarop moeten we verder borduren en het vertrouwen uit putten. En ook niet te vergeten: sinds de winterstop zijn we nog altijd ongeslagen buitenshuis en ook dat geeft houvast voor het bezoek aan Alkmaar.”

“Dat neemt overigens niet weg dat we onze borst kunnen gaan natmaken, want AZ beschikt over een geweldige ploeg met zeer goede spelers. Zelf kunnen we morgen helaas geen beroep doen op de geschorste Mitchel Paulissen, maar het goede nieuws daarentegen is dat Jamie Jacobs terugkeert bij de selectie. Het wordt een interessante uitdaging, waarbij we onze momenten zullen moeten grijpen om zo momentum in de wedstrijd te creëren.”

Het duel AZ – SC Cambuur begint morgenavond om 20.00 uur en zal worden bijgewoond door exact 325 SCC-ers. Alle actie vanuit Alkmaar is daarnaast live te volgen via de tv (ESPN 1), radio (Omrop Fryslan) en ons eigen Twitter-kanaal.

Foto: www.dijksmedia.nl