058-2963300
Sjors Ultee: “We benaderen het wedstrijd voor wedstrijd”

Sjors Ultee: “We benaderen het wedstrijd voor wedstrijd”

6 januari 2023, 16:45

Met Sjors Ultee aan het roer begint SC Cambuur komende zondag aan Operatie Handhaving, zoals de doelstelling voor dit half jaar is gedoopt. Tegenstander is directe concurrent FC Volendam en daarmee staat er meteen een kraker van formaat te wachten. We schoven aan bij het voltallig aanwezige journaille om vooruit te blikken met de hoofdtrainer zelf.

“We hebben helaas te maken met wat ziekte in groep”, zo valt Ultee meteen met de deur in huis. “De griep heerst behoorlijk in Nederland en dat is bij ons niet anders. Heb de spelers die vandaag niet op het trainingsveld stonden overigens zeker nog niet doorgestreept voor zondag, maar we hebben wel wat twijfelgevallen.”

“Of ik voor de rest wel tevreden ben over de voorbereiding? Zeker, we staan er in algemene zin goed voor en het is prettig werken met deze groep”, zo vervolgt de oefenmeester. “Het is een groep die echt intrinsiek gemotiveerd is en elke dag beter wil worden. Wel hadden we de laatste oefenwedstrijd natuurlijk liever tegen een echte tegenstander gespeeld, maar we hebben het met een onderling oefenduel prima kunnen oplossen.”

Met FC Volendam, De Treffers, FC Emmen, Sparta Rotterdam, FC Groningen en Fortuna Sittard als tegenstanders staat SC Cambuur voor een drukke, maar vooral belangrijke maand januari. “Dat is helemaal waar, maar met die andere wedstrijden zijn we nu nog niet bezig. We benaderen het wedstrijd voor wedstrijd en het heeft geen zin om verder te kijken dan zondag. Iedereen weet hoe we er voor staan, we moeten overleven en er linksom of rechtsom voor zorgen dat deze club in de Eredivisie blijft.”

“Daarbij zullen we dingen moeten veranderen, want als we hetzelfde blijven doen, dan krijgen we ook hetzelfde resultaat. We zullen het komende half jaar meer punten moeten halen dan in het hele vorige kalenderjaar en dat is een enorme uitdaging. De basis hiervoor is keihard werken, goed verdedigen en agressief zijn. Als we vanuit daar wedstrijden gaan winnen, dan zal het vertrouwen toenemen en dat zal het voetbal ten goede komen.”

Zondagmiddag om 14.30 uur wordt SC Cambuur tegen FC Volendam afgetrapt in het Cambuur Stadion. Het duel is live te volgen via TV (ESPN), radio (Omrop Fryslan) en Twitter (@SCCambuurLwd).

Foto: www.dijksmedia.nl