058-2963300
Sjors Ultee: “We kiezen voor spelers die weten wat er wordt gevraagd”

Sjors Ultee: “We kiezen voor spelers die weten wat er wordt gevraagd”

10 januari 2023, 17:19

De spelersbus van SC Cambuur zet morgen koers naar Sportpark Zuid in Groesbeek om het daar in de tweede ronde van de TOTO KNVB Beker op te nemen tegen De Treffers. Het is voor SC Cambuur de ideale gelegenheid om de zure nasmaak van het afgelopen weekend weg te spoelen en met hoofdtrainer Sjors Ultee keken we alvast vooruit op het bekerduel van morgen.

Uiteraard ging het ook bij het persmoment nog even over de verloren thuiswedstrijd tegen FC Volendam. “Of we het chagrijn weg hebben kunnen werken? Daartoe worden we deels gedwongen doordat we morgen alweer moeten spelen, dat is in die zin het voordeel van een midweekse wedstrijd”, zo begint Ultee. “Daarbij wil je mentaal gezien het liefst zo snel mogelijk ook weer spelen om revanche te nemen.”

“We hebben de wedstrijd eigenlijk binnen anderhalve minuut weggegeven en daarmee vooral onszelf enorm tekort gedaan. En dat terwijl we een goede voorbereiding hebben gedraaid met z’n allen. Het is aan ons om dat morgen te laten zien.”

Ultee en zijn staf gaan daarbij een aantal wijzigingen doorvoeren in de basisopstelling, zo liet de oefenmeester desgevraagd weten. “We kiezen morgen voor spelers die weten wat er wordt gevraagd op dit niveau. Dus niet alleen op de training van woensdag, maar in de wedstrijd van zondag, wanneer het er echt om gaat. In het voetbal zijn een aantal momenten beslissend, dat zijn vaak de momenten die de samenvatting halen, en die moeten we beter leren herkennen en daar naar handelen.”

Dan door naar de tegenstander van morgenavond: De Treffers. De club uit Groesbeek staat op een knappe derde plek in de Tweede Divisie en een makkelijke avond zal het op voorhand dan ook bepaald niet worden. “Nee, dit gaat zeker een pittige wedstrijd worden. We hebben De Treffers goed geanalyseerd en meerdere keren bekeken. Niet ver voor de winterstop stonden ze nog zelfs nog bovenaan in de Tweede Divisie en dat ze eerder dit toernooi RKC hebben uitgeschakeld zegt natuurlijk alles.”

Morgenavond om 20.00 uur gaat de bal, onder toeziend oog van onder andere zo’n 75 Cambuur-supporters, rollen. De wedstrijd is live te volgen via de radio (Omrop Fryslan) en ons eigen Twitter-kanaal (@SCCambuurLwd).

Foto: Cambuur Media