058-2963300
Sjors Ultee: “We moeten punten gaan pakken”

Sjors Ultee: “We moeten punten gaan pakken”

10 februari 2023, 16:23

Na de fikse nederlaag in eigen huis tegen regerend landskampioen Ajax gaat SC Cambuur dit weekend zich op vreemde bodem proberen te herpakken. In Gelderland nemen Sjors Ultee en zijn mannen het op tegen de ploeg die afgelopen woensdag op heroïsche wijze na verlenging werd uitgeschakeld door Feyenoord in het TOTO KNVB-Bekertoernooi: N.E.C. Nijmegen. En dus gingen we zoals gebruikelijk in gesprek met de oefenmeester over zijn verwachtingen van het naderende treffen.

Tijdens het persmoment vrijdag rond de klok van 12.00 uur werd allereerst echter de vraag gesteld was voor stemming er heerste binnen de groep daags na de oorwassing tegen de Ajacieden. Ultee: “Dat laat zich raden en logischerwijs was maandag een zware dag, want verliezen is nooit leuk. Al terugkijkend op het duel kunnen we simpelweg concluderen dat we te veel dingen niet goed hebben gedaan én de momenten waarop we hadden moeten toeslaan hebben laten liggen.”

“En ook zullen we op bepaalde momenten in wedstrijden met veel meer durf en lef moeten spelen, daar is iedereen zich van bewust. Dat heeft natuurlijk ook met vorm en vertrouwen te maken en in dat opzicht hebben de nieuwe jongens echt een positieve bijdrage. Mede dankzij de ervaring die ze hebben helpen ze het team daarbij en denken ze ook verder.”

Tegen N.E.C., een ploeg die over veel vaardige spelers beschikt volgens Ultee, hopen de geel-blauwen ook een stap te kunnen maken in het toewerken naar vastigheden binnen het elftal. “Het is ook makkelijker om naar vastigheden en een vaste opstelling te gaan als je wedstrijden wint. Vaak doe je dat in een voorbereiding, maar die luxe hebben we niet. We moeten er nu staan en hebben nog maar veertien duels te gaan tot het einde van de reguliere competitie. Daarvan moeten we er zeven winnen, zo simpel is het.”

“De komende twee wedstrijden zijn wat dat betreft van groot belang en de punten worden logischerwijs steeds crucialer. We moeten nu de punten gaan pakken, want alleen op die wijze kunnen we in een serie van goede resultaten terechtkomen en blijft het niet bij een opleving zoals in de voorbije maand met het punt bij FC Emmen en de overwinning bij FC Groningen. Laat N.E.C.-uit een heel mooi begin worden.”

Morgen om 18.45 uur gaat de bal rollen in het Goffertstadion bij de ontmoeting tussen N.E.C. en SC Cambuur en daarbij zullen de geel-blauwen worden ondersteund door exact 95 SCC-ers. Voor de afwezigen in Nijmegen is het duel live te volgen via de televisie (ESPN 2), de radio (Omrop Fryslan) en ons eigen Twitter-kanaal (@SCCambuurLwd).

Foto: www.dijksmedia.nl