058-2963300
Sjors Ultee: “We willen zeker nog punten pakken dit seizoen”

Sjors Ultee: “We willen zeker nog punten pakken dit seizoen”

19 mei 2023, 16:12

Er staan nog slechts twee reguliere speelrondes op het programma dit seizoen en voor SC Cambuur is dat dit weekend eerst een uitwedstrijd tegen Sparta Rotterdam en een week later een thuiswedstrijd tegen RKC Waalwijk. We schoven daarom opnieuw aan bij hoofdtrainer Sjors Ultee om er achter te komen hoe aankijkt tegen het slot van de competitie.

“We hebben afgelopen weekend onze huid duur verkocht, bij ESPN spraken ze over een ‘taai Cambuur’ en daar zijn we niet ontevreden over”, zo steekt Ultee van wal. “We hadden zeker voor rust ook het beste van het spel en de grootste kansen. Wat energie en intensiteit betreft hebben we dat prima gedaan en dat is misschien wel de grootste uitdaging in deze fase.”

“Dat neemt overigens niet weg dat we ook echt nog punten willen pakken en zeker doelpunten willen scoren in de laatste twee wedstrijden. Dat zal uit bij Sparta zeker niet makkelijk worden, want ze hebben het daar echt goed voor elkaar met veel volwassenheid en individuele kwaliteit in de ploeg. De stand op de ranglijst is daar natuurlijk de beste getuige van.”

SC Cambuur beschikt zondagmiddag op Het Kasteel over een nagenoeg volledig fitte selectie, al zijn er wel een aantal vraagtekens en langdurig afwezigen. “Om met het goede nieuws te beginnen: David Sambissa is weer terug en Vincent Pichel is op de goede weg. Die kan hopelijk volgende week weer minuten maken. Daarnaast gaan we Robin Maulun en Maxim Gullit niet meer in actie zien dit seizoen en zijn Mimoun Mahi en Silvester van der Water zondag niet van de partij.”

Bij het kiezen van de basiself voor het duel tegen Sparta houdt de technische ook al rekening met het laatste thuisduel tegen RKC. “Er zitten jongens in de selectie die vier jaar of zelfs langer voor Cambuur hebben gespeeld. Gezien die grote staat van dienst verdienen ze dan een mooi afscheid van de supporters in eigen huis. Dat nemen we zeker mee, maar we willen ook logische keuzes maken om sportief gezien goed voor de dag te komen en het seizoen met nog iets van een goed gevoel af te sluiten.”

De aftrap van het voorlaatste officiële duel van dit seizoen is zondagmiddag om klokslag 14.30 uur. Via ESPN Extra en/of het schakelkanaal, het radioverslag van Omrop Fryslan en ons eigen Twitter-kanaal is de wedstrijd live te volgen. In het uitvak van het Sparta Stadion zullen precies zestig SCC-ers plaatsnemen.

Foto: www.dijksmedia.nl